О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н  И   Е

№ 69

гр. Добрич, 26.01.2017 г.

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

               ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданска колегия  , в закрито съдебно заседание на двадесет и шести януари     през две хиляди и седемнадесета  година в състав:                                                

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ :ЖЕЧКА МАРГЕНОВА 

                                             ЧЛЕНОВЕ  :     1.АЛБЕНА ПЕЕВА

                                                                 2.МАРИНА ГЕОРГИЕВА  

сложи за разглеждане ч. гр. дело №35 по описа на съда за 2017 г., докладвано от съдията Ал.Пеева и за да се произнесе, съобрази следното:

               Производството е по чл. 274  от ГПК.

               Образувано е по частна жалба ,подадена от „***“ ЕООД  с.Кранево ,ул.“***“46  срещу определение 566/01.12.2016г. ,постановено по гр.д. 458/2016г. на БРС ,с което е прекратено производството по делото .

Твърдяно е ,че районният съд не е изпълнил процедурата по чл. 47 ал.1 от ГПК във връзка с призоваването на ответника . Не е уведомил на посочения адрес управителя на Етажната собственост  като неправомерно е прекратил производството  по делото .

         Жалбата е подадена в срок .

При така установеното Добричкият окръжен съд намира следното :

         Предявен е иск от жалбоподателя  срещу Етажна собственост  в ЖК „***“ бл.8,9,10,11,12,16,17 относно  отмяната като незаконосъобразно решение на Общото събрание на бл.10, проведено на  27.04.2016г.

На посочения адрес ответникът не е открит ,поради което  и на 11.10.2016г. е залепено уведомление на   бл.8 и бл.10,  като представител  не се е явил в кметството  за получаване на съобщенията .

С разпореждане  съдията докладчик е поискал справка от национална база данни  за населението за  постоянния и настоящ адрес на управителя  Явор Христов като към делото е приложена справка  за адреса му в гр. Асеновград .

По делото не са налице данни да е бил призоваван на този адрес ,нито  посочения пълномощник *** .

С определение от 03.11.2016г.  е назначен особен представител на  ответниците  като е указано на ищците да внесат 300лв.  възнаграждение за особения представител . Доказателства за внесената сума не са налице и съдът е прекратил с обжалваното определение производството по делото .

         Видно е ,че съдът  не е изпратил призовка на постоянен и настоящ адрес на управителя  по делото  за изпълнение на процедурата по чл.47 от ГПК  и незаконосъобразно е прекратил производството по делото .

С оглед изложеното  определението следва да бъде отменено  и делото върнато за продължаване на  съдопроизводствените действия .

Водим от горното Добричкият окръжен съд

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И:

 ОТМЕНЯ  определение № 566/01.12.2016г. постановено по гр.д. 458/2016г. на БРС.

ВРЪЩА  делото за продължаване съдопроизводствените действия  .

       ОПРЕДЕЛЕНИЕТО   подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна  в едноседмичен срок .

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ  :                     ЧЛЕНОВЕ  : 1.                                                 

                                                                                            2.