О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                         81                      ,31.01.2017 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

 На тридесет и първи януари две хиляди и седемнадесета година

  В закрито заседание в следния състав :

 

                                        Председател  : ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

Членове : ДИАНА ДЯКОВА

                ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА

     

        

като разгледа докладваното от съдията Десислава Николова въззивно гражданско дело номер 37 по описа за 2017 година, намира следното :

 

                   Производството е образувано по препратена от Добричкия административен съд с определение № 24 от 23.01.2017 г. по адм.д.№ 40/ 2017 г. на основание член 135,ал.2 от АПК жалба на Р.Х.В. *** Тошево срещу изпълнителни действия – възбрана и запори върху посоченото в жалбата имущество и постановление за разноски – на ЧСИ с рег. № ***, с район на действие – ДОС по изпълнително дело № 2016***0400532.

         Към сезирането на ненадлежния съд – ДАС и сега на ДОС не са из-вършени дължимите от частния съдебен изпълнител действия по администрирането на жалбата по член 426,ал.1 – 4 от ГПК. Липсва проверка за редовност на жалбата ( и с оглед член 261,т.2 от ГПК - за прилагането на пълномощно за обжалване на изпълнителни действия пред съд , освен за защита по изпълнителното дело ) ; не е връчен препис от жалбата на противната страна за възражения ; липсва копие от изпълнителното дело и изложени от ЧСИ писмени мотиви по обжалваните действия . Горното налага прекратяване на делото и изпращане на жалбата за администриране от частния съдебен изпълнител, който при преценка за редовност да я изпрати на окръжния съд .

         Предвид горното, ОКРЪЖНИЯТ СЪД

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

         ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д № 37/2017 г. и ИЗПРАЩА жалба с вх.№ 494/25.01.2017 г. ( по регистратурата на ДОС ) ,подадена от Р.Х.В. за администрирането й от ЧСИ , с рег.№ ***, с район на действие – ДОС Н.Н..

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ .

         ПРЕДСЕДАТЕЛ :                 ЧЛЕНОВЕ : 1.                       2.