П  Р  И  С  Ъ  Д  А

№ 1

гр.Добрич, 20.01.2017г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Добрички  окръжен  съд,   наказателно  отделение,  публично съдебно заседание на двадесети януари две хиляди и седемнадесета година,

Председател: Атанас Каменски,

Съдебни заседатели: Д.С. и Н.П.,

Прокурор: Свилена Костова,

Съдебен секретар: Ж.Х.,

 н.о.х.д. №512  по  описа  на  Окръжен съд-гр.Добрич  за  2016г.

 П Р И С Ъ Д И:

Признава Т.П.Д.-роден на ***г***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, строителен работник, ЕГН:**********,

за виновен в това, че:

На 25.04.2015г. в гр.Добрич причинил по непредпазливост смъртта на Р.К. Д. с ЕГН:**********, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, поради което и на основание чл.124, ал.1, пр.III, във в-ка с чл.130, ал.2 и чл.58а, ал.1 от НК, във в-ка с чл.373, ал.2 и чл.371, т.2 от НПК налага на подсъдимия редуцирано с една трета наказание, а именно-лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца, което на основание чл.61, т.3, във в-ка с чл.59, ал.1, пр.II от ЗИНЗС да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Признава подсъдимия Т.П.Д. за невиновен и го оправдава по първоначално повдигнатото обвинение по чл.124, ал.1, пр.II, във в-ка с чл.129, ал.2 от НК.

На основание чл.59 от НК се зачита предварителното задържане по мярката за неотклонение „Задържане под стража“, считано от фактическия арест на 09.01.2016г. до 12.07.2016г., както и по мярката за неотклонение „Домашен арест“, считано от 13.07.2016г. до 09.09.2016г.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия да заплати по сметка на ОД на МВР-гр.Добрич разноски в размер на 5534, 84лв..

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред АС-гр.Варна.

 

Председател: ………..                 Заседатели: ………..                    …………

 

 

 

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№…..

гр.Добрич, 20.01.2017г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Добрички  окръжен  съд,   наказателно  отделение,  публично съдебно заседание на двадесети януари две хиляди и седемнадесета година,

Председател: Атанас Каменски,

Съдебни заседатели: Д.С. и Н.П.,

Прокурор: Свилена Костова,

Съдебен секретар: Ж.Х.,

 н.о.х.д. №512  по  описа  на  Окръжен съд-гр.Добрич  за  2016г.

На основание чл.309, ал.2 от НПК съдът служебно се занима с мерките на процесуална принуда, като отчитайки досегашното процесуално поведение на лицето, приключилото съкратено съдебно следствие по гл.XXVII от НПК и действащата забрана за напускане пределите на страната, наложена от ОП-гр.Добрич, прие че няма основание за промяна на мярката за неотклонение в най-тежката такава.

На основание чл.306, ал.1, т.4 от НПК, с оглед изявленията на страните и на заинтересованите пострадали лица, настоящият състав счете за основателни исканията на подсъдимия за връщане на иззетите по делото три броя мобилни апарати, 2бр. карти-памет и 2бр. силиконови калъфи и адаптер, като останалите веществени доказателства по делото следва да бъдат унищожени.

Воден от изложеното съдът

О П Р Е Д Е Л И:

Потвърждава постановената по отношение на подсъдимия Т.П.Д. с ЕГН: ********** мярка за неотклонение „Подписка”-до привеждане на присъдата в изпълнение.

На подсъдимия да бъдат върнати приложените по делото три броя мобилни апарати-„Нокия“, „Леново“ и „Самсунг“, 2бр. карти-памет, адаптер и 2бр. силиконови калъфи. Останалите веществени доказателства по приемо-предавателния протокол към обвинителния акт да бъдат унищожени след привеждане на присъдата в изпълнение.

Определението подлежи на обжалване и протест по реда на гл.ХХII от НПК в 7-дневен срок от днес пред АС-гр.Варна.

 

Председател:…………          Заседатели: …………         …………