Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е       № 3

 

                           Гр.Д. 16.01.20*г.

 

                          В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

Д.кият окръжен съд търговско отделение в закрито заседание на шестнадесети януари през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                           СЪДИЯ:  ТАНЯ АНГЕЛОВА

 

 

При секретаря                         като разгледа докладваното от съдия Т.Ангелова т.д.№ 32/2011г. по описа на Окръжен съд гр.Д. и за да се произнесе,взе предвид следното:

        Постъпила е молба от „Ю.Б.”АД  гр.С. от 03.09.2014г. като кредитор в производството по несъстоятелност на „Е.К.”ЕООД гр.Д. –в несъстоятелност ,с искане за възобновяване на производството поради внесени разноски от 9 500 лв.

         Съдът намира искането за основателно.С решение от 02.09.2013г. съдът е обявил дружеството в несъстоятелност и е спрял производството по чл.632 ал.1 от ТЗ.С решение от 04.01.2016г. съдът е спрял производството поради изчерпване на средствата и молба на синдика за освобождаването му като такъв.След покана до кредитора последният е предплатил сумата 9 500 лв. като  разноски за продължаване на производството по несъстоятелност,поради което производството следва да се възобнови при условията на чл.632 ал.2 и 3 от ТЗ като се възобновяват и правомощията на освободения синдик Ж..Молителят като основен кредитор,притежаващ мнозинството от приетите вземания не е посочил нов синдик,който да замени освободения постоянен синдик.Като се има предвид извършената до момента дейност от освободения синдик съдът счита,че не е необходимо провеждане на събрание за избор на лице,което да бъде предложено на съда по общия ред на чл.657 ал.6 от ТЗ.Синдикът следва да представи актуална писмена декларация за наличието или липсата на пречки и да поднови писменото си съгласие за назначаването му.

          Воден от гореизложеното Окръжният съд

                   Р   Е   Ш   И  :

          ВЪЗОБНОВЯВА производството по т.д.№ 32/2011г. по описа на Окръжен съд гр.Д..

          НАЗНАЧАВА за постоянен синдик на „Е.К.”ЕООД гр.Д.-в несъстоятелност  М.Ж. със съд.адрес ***,чиито данни следва да се вписат в Търговския регистър.

          ОПРЕДЕЛЯ дата за встъпване на синдика в длъжност 20.01.20*г. на осн. чл.656 ал.1 ТЗ,при условие,че синдикът представи актуална писмена декларация и писмено съгласие.

          ОПРЕДЕЛЯ текущо възнаграждение на синдика от 800 лв./осемстотин лева/ месечно.

          Решението не подлежи на обжалване и подлежи на вписване в Търговския регистър,на вписване в книгата по чл.634В ТЗ.Да се уведоми синдика.

 

                                                                Съдия: