Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

                                                     № 52

                                   24. 02.2017г.гр.***

 

                               В  ИМЕТО   НА  НАРОДА

 

***КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ в закрито  заседание    на двадесет и четвърти февруари     през две хиляди и седемнадесета   година   в състав :

 

                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:    АЛБЕНА ПЕЕВА  

при секретаря ……………….  в присъствието на  прокурора …….............. като разгледа докладваното от   съдията   гр.д. 962 по описа за 2013г. и за да се произнесе взе предвид следното :

Производството е образувано  по  молба арх.Е.Д.  Г. – Н. *** чрез адв. И.Ж. ДАК за поправка на явна фактическа грешка в диспозитива на решение № 5/13.01.2015г. като вместо думите „технически проект“ се чете „идеен проект“ .

Ответникът по молбата  арх.Д.Д.Б. ***  е оспорил искането  с довода ,че производството било провеждано по отношение на технически проект .

Ответникът Община-*** не заема становище .

С оглед изложеното съдът намира следното :

В исковата молба  обстойно се е твърдяло ,че ответникът е доработил и преработил идеен проект и по този  начин е накърнил авторското право на ищеца.

В мотивите на решението съдът  е обсъждал също  тези доводи, отнасящи се до идеен проект . В диспозитива обаче , погрешно е записал  вместо идеен проект ,технически проект .

Горното налага поправянето на фактическата грешка ,с оглед на което и ***кият окръжен съд

                                          Р Е Ш И     : 

 

ДОПУСКА ПОПРАВКА НА ЯВНА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА в решение № 5/13.01.2015г. като вместо думите „технически проект“ се чете „идеен проект“ .

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна  в двуседмичен срок от връчването му .

 

 

 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ  :