О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

  221      , гр. Добрич, 29. 03. 2017 г.

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и девети март две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИАНА ДЯКОВА                                                             ЧЛЕНОВЕ: ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

                  ЕЛИЦА СТОЯНОВА

  

Разгледа докладваното от съдия Елица Стоянова в. ч. гр. д. № 123 по описа на Добричкия окръжен съд за 2017 г. и за да се произнесе, взе следното предвид:

 

Съдебното производство е образувано по реда на чл. 577, вр. чл. 569 т. 5 от ГПК, по жалба на П.В.Н., в качеството му на представляващ и управляващ „***“ ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Добрич, бул. „***, с ЕИК ***, против определение № 2/ 10.03.2017 г. на съдия по вписванията гр. Балчик, с което е било отказано вписване на Договор за аренда на земеделска земя, сключен между жалбоподателя, в качеството му на арендатор, и К.В.С. в качеството и на арендодател.

Към жалбата, именована частна, е приложен документ за внесена държавна такса в размер на 15 лв.

При извършената проверка на допустимостта и редовността на подадената частна жалба, настоящият въззивен състав констатира, че същата е нередовна, тъй като към нея не е приложен документ за внесена държавна такса в пълен размер. Съгласно  чл. 28 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК при обжалване на отказ за вписване в имотния регистър се събира такса в размер на 25 лв. В случая към жалбата е приложен документ за внесена по сметка на Окръжен съд гр. Добрич държавна такса в размер на 15 лв. При това положение настоящото производство следва да се прекрати и делото да се върне на съдията по вписванията при РС гр. Балчик, който следва да остави частната жалба без движение и укаже на жалбоподателя да внесе още 10 лв. държавна такса по сметка на Окръжен съд гр. Добрич.

Водим от горното, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по в. ч. гр. д. № 123/ 2017 г. по описа на Добричкия окръжен съд.

ВРЪЩА делото на Службата по вписванията гр. Балчик за администриране на частната жалба съгласно мотивната част на определението.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                        ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

 

 

                                                                                        2.