Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  № 34

                         

                        гр.Добрич  29.03.2017  г.

 

                    В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Добричкият окръжен съд търговско отделение в закрито заседа-

 ние на двадесет и девети март   през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                          СЪДИЯ: ТАНЯ АНГЕЛОВА

при секретаря           като разгледа  докладваното от Т.Ангелова  ф.д.№   7             по описа за 2017 г.и за да се произнесе, взе предвид следното:

        Производството  е по чл.489 и сл. от ГПК във връзка с чл.6,чл.17 и чл.18 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

         Образувано е по повод молбата на Управителния съвет  на новоучредено сдружение с нестопанска цел със седалище гр.Добрич,обл. Добрич,с която се иска вписването му в специалния регистър при съда за юридическите лица с нестопанска цел.

          От събраните по делото писмени доказателства, съдът приема  за установена следната фактическа и правна обстановка:

         С протокол се удостоверява провеждането на учредително събрание на сдружението,с което е взето единодушно решение за учредяване на юридическо лице – сдружение с нестопанска цел  за приемане на Устав,за избор на управителни органи.

         От данните по тези писмени доказателства,съдът направи след

ните изводи:

         Молбата е основателна и следва да се уважи.

         Налице е валидно взето решение за основаване на юридическо

лице с нестопанска цел,учредено от  32         физически  лица.Даденото наименование не съвпада с наименованието на друга организация,вписана до настоящия момент -чл.7 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.Уставът на сдружението съдържа разпоредби относно всички подлежащи на вписване обстоятелства,посочени в чл.18 и чл.20 от закона.Целите,които сдружението си поставя го определят като организация за   дейност в обществена  полза .  Целите не са от категорията на забранените от законите и Конституцията на страната.

        Поради всичко това,тъй като се констатира наличие на всички

подлежащи на вписване обстоятелства,и след като съдът прие,че

вписването им е допустимо,на основание чл.496 от ГПК във връзка  с чл.6 ал.1 и чл.18 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел,Окръжен съд гр.Добрич

                              Р      Е     Ш    И   :

       ВПИСВА в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел

Сдружение   с наименование „***” със :

       СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ – гр.Д.

       ЦЕЛИ – хармонично развитие на личността и устойчиво природо-съобразно битуване на местната общност,защита на здравето на хората,създаване на здравословна среда за образование и съвременни образователни подходи,защита и опазване на околната среда за сегашните и бъдещите поколения,съхраняване на биологичното разнообразие в съответствие с природната биогеографска характеристика на страната,опазване и ползване на компонентните на околната среда,предотвратяване и ограничаване на замърсяването

      СРЕДСТВА – ще осигурява финансови и организационни методи и друга подкрепа на българските граждани и българските институции за дейностите,свързани с постигане целите на Сдружението,ще консултира и развива съвместни инициативи и проекти,свързани с опазване на околната среда,развитие на пермакултурата и органичното земеделие,строителството с естествени материали,ще осъществява образователна дейност включително под формата на курсове,семинари,дискусии,инициира в природната среда обмени,обучения и изследователски проекти с участието на младежи от различни европейски страни,ще разработи концепция за създаване на Център за неформално образование за обучение в близост до природата,за усвояване и демонстрация на природосъобразни практики,ще подпомага изработването на краткосрочни и дългосрочни програми за опазване на околната среда,ще финансира други законосъобразни дейности,свързани с постигане целите на Сдружението и в тази връзка може да сключва сделки от различно естество.Сдружението може да извършва допълнителна стопанска дейност в съответствие с чл.3 ал.3 от ЗЮЛНЦ-публикуване и разпространение на книги,брошури,периодика и др. печатни материали,участие по проекти в области,свързани с целите на Сдружението,привличане на финансиране във връзка с програмите и проектите,по които участва,може да извършва и други разрешени от закона дейности,които са необходими за постигане на целите.

      СРОК - сдружението не е ограничено със срок.

         ВИД НА ДЕЙНОСТТА – в  ОБЩЕСТВЕНА  полза

      ПРАВИЛА ЗА възникване и прекратяване на членство са предвидени в чл.36 и сл. от Устава

      ИМУЩЕСТВЕНИ ВНОСКИ- членски внос от 20 лв.по решение на ОС

      ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ са Общо събрание  , Управителен съвет

      Членове на Управителния съвет са:Б.Д.Б. с ЕГН-**********,Н.К.П. с ЕГН-**********,М.Й.Р. с ЕГН-**********,Г.Г.Ж. с ЕГН-********** и С.И.В. с ЕГН-**********.

      Сдружението се представлява от председателя на УС Б.Д.Б. с ЕГН-********** с пост.адрес ***.

      Решението подлежи на незабавно изпълнение като се впише в регистъра  на ОС и се съобщи на молителя.

       Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                           Съдия: