О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

 

                                                              № 116

 

 

    гр. Добрич, 02.03.2017 г.

 

 

                                     В    ИМЕТО    НА    НАРОДА

 

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД      ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ  в закрито заседание на  втори март две хиляди и седемнадесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа  ч. т. д. №  299 по описа за 2016 г. и за да се произнесе,  взе предвид следното:

Производството е по чл. 595 ГПК във вр. с чл. 266, ал. 4 ТЗ.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на осн. чл. 602, ал. 2 ГПК, като провери наличието на подлежащото за вписване обстоятелство и допустимостта на неговото вписване, приема за установено следното:

Производството е започнало по писмено искане на оправомощеното  съобр. разпоредбите на чл. 600, т.1 ГПК  лице – съдружник, който има 1/20 част от капитала на търговското дружество.

Към искането, съобр. разпоредбата на чл. 601,  ал. 2 ГПК, са приложени необходимите документи за подлежащите на вписване обстоятелства: Решение № 77/09.06.2016 г. по т. д. № 75/2016 г. по описа на Добричкия окръжен съд; актове на длъжностното лице по регистрация за назначаване на ликвидатори на търговското дружество; откази на назначените за ликвидатори лица да изпълняват съответната функция; съгласие с нотариално заверен образец от подписа на ликвидатора.

Видно от приложените към искането документи, се установява, че назначените от длъжностното лице ликвидатори отказват да изпълняват възложените им функции, поради което ликвидационното производство не може да се осъществи и приключи съобразно разпоредбите на глава XVII на Търговския закон. Налице са важни причини по см. на чл. 266, ал. 4 ТЗ, които  налагат освобождаването на ликвидатора и назначаването на нов.

С оглед изложените съображения и на осн. чл. 602, ал. 2 ГПК  във вр. с  чл. 266, ал. 4 ТЗ,  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

 

ЗАЛИЧАВА М.Д.Н. ЕГН като ликвидатор на „Х. Б.“ ООД гр. Добрич, ул. „С. П. А.“ № 18, ЕИК 200575782.

НАЗНАЧАВА МЛАДЕН ГЕОРГИЕВ БЕЛОВ ЕГН ********** с пост. и наст. адрес ***, за ликвидатор на „Х. Б.“ ООД гр. Добрич, ул. „С. П. А.“ № 18, ЕИК 200575782.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.   

 

 

    

                                                                  СЪДИЯ: