О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

№205

 

гр. Д., 27.04.2014 г.

 

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

 

Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД              ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на двадесет и седми април две хиляди и седемдесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. № 58 по описа за 2010г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 728 ТЗ и е инициирано по възражение на Н. А. П. гр. С. срещу сметка за разпределение на сумата, получена от публичната продан на имуществото, включено в масата на несъстоятелността на дружеството. 

         Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, като прецени доводите на страните и доказателствата по делото, приема за установено следното от  ФАКТИЧЕСКА и ПРАВНА СТРАНА:          

         Съдът по несъстоятелността е сезиран от синдика с молба рег. № 643/01.02.2017 г. за поставяне на изготвената сметка за разпределение в продължение на 14 дни на определено за целта видно и общодостъпно място в съда. С разпореждане от 01.02.201 г., Съдът по несъстоятелността е уважил искането на синдика. Съставянето на частичната сметка за разпределение е обявена в търговския регистър от синдика на 08.02.2017 г.

Видно от датата на пощенското клеймо – 22.02.2017  г., в срока по чл. 727 ТЗ Н. А. П. гр. С. е подала възражение срещу сметка за разпределение.

Съдът по несъстоятелността счита възражението за неоснователно, тъй като видно от доказателствата по делото сметката е извършена съобразно изискванията на закона.

С оглед изложените съображения и на осн. чл. 729, ал. 3 ТЗ, Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

                                     О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

 

ОТХВЪРЛЯ възражение на Н. А. П. гр. С. срещу сметка за разпределение на наличните суми в масата на несъстоятелността на кооперация „С.“ ( в несъстоятелност ) с. С., общ. Г.Т.о, област Д., обявена в търговския регистър на 08.02.2017 г.

ОДОБРЯВА представената от синдика на „С.“ ( в несъстоятелност ) с. С., общ. Г.Т.о, област Д. сметка за разпределение на наличните суми в масата на несъстоятелността на кооперация „С.“ ( в несъстоятелност ) с. С., общ. Г.Т.о, област Д., обявена в търговския регистър на 08.02.2017 г.

 ОПРЕДЕЛЕНИТО ПОДЛЕЖИ НА ОБЯВЯВАНЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В ДВУСЕДМИЧЕН СРОК ОТ ОБЯВЯВАНЕТО МУ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

                                    

СЪДИЯ: