О  П  Р  Е   Д  Е  Л  Е   Н  И  Е

 

№ 180

 

гр. Добрич, 11.04.2017 г.

 

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

         ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на единадесети април две хиляди и седемнадесета година в състав:

                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ТЕМЕНУГА СТОЕВА 

                                       ЧЛЕНОВЕ:  ГЕОРГИ ПАВЛОВ

                                                              МАРИНА ГЕОРГИЕВА                  Въззивно търговско дело № 53/2017 г. по описа на Добричкия окръжен съд е образувано по жалба на  „ЛИС“ ООД с. Оброчище, общ. Балчик, област Добрич и С.А.П. *** срещу Заповед № 249/13.10.2016 г. на Балчишкия районен съд, издадена по ч. гр. д. № 489/2016 г., в частта й относно разпореждането, с което се уважава молбата за незабавно изпълнение.

Въззивната инстанция констатира, че към частното гражданско дело не е приложено копие от съобщението на съдебния изпълнител, с което е връчена заповедта за изпълнение на длъжниците. Това обстоятелство е релевантно с оглед проверката за допустимостта на жалбата по чл. 419, ал. 1 ГПК, която следва да се извърши от заповедния съд. С оглед изложените съображения,   настоящото производство следва да се прекрати, като ч. гр. д. № 489/2016 г. следва да се върне на Балчишкия районен съд за администриране на подадената от жалба „ЛИС“ ООД с. Оброчище, общ. Балчик, област Добрич и С.А.П. ***, като им се укаже да представят доказателства относно датата на която им е връчена заповедта за изпълнение.

С оглед гореизложените съображения, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И   :

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по в. т. д .№ 53/2017 г. по описа на Добричкия окръжен съд.

         ВРЪЩА ч. гр. д. № 489/2016 г. на Балчишкия районен съд за администриране на подадената от жалба „ЛИС“ ООД с. Оброчище, общ. Балчик, област Добрич и С.А.П. ***, като им се укаже да представят доказателства относно датата на която им е връчена заповедта за изпълнение.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

 

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                       ЧЛЕНОВЕ:

 

 

 

                                                                   1.               2.