П Р О Т О К О Л

 

 29.05.2017г.                                              гр. ***

 

***КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД                         НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ на двадесет и девети май, две хиляди и седемнадесета година, в публично съдебно  заседание в следния  състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИЛЕНА ХАРАЛАМБИЕВА    

 

Секретар – АНЖЕЛА НИКОВА

Прокурора РУМЯНА ЖЕЛЕВА

сложи за разглеждане докладваното от съдия Хараламбиева

НОХД № 159 по описа за 2017г. 

На именното повикване 10:00 ч. се явиха:

 

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ГР. *** – Редовно призована, се представлява от прокурор Желева.

ОБВИНЯЕМИЯТМ.С.С. - Редовно призован, се явява лично и с адв. Б.Н. от ДАК, редовно упълномощен от хода на досъдебното производство.

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. Н. – Да се даде ход на делото.

С оглед становищата на страните и предвид липсата на процесуални пречки, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

Съдът на основание чл. 272 от НПК пристъпва към снемане самоличността на обвиняемия:

М.С.С. – роден на ***г. в гр. ***, живущ ***,  бълг. гражданин, с основно образование, неженен, безработен, пенсионер по болест, осъждан, ЕГН **********.

 

На основание чл. 274 от НПК съдът разяснява на страните правото им на отвод срещу състава на съда, прокурора и секретаря, както и правата им съобразно НПК и след като не постъпиха възражения в тази връзка, предоставя възможност на страните да изразят становище относно внесеното споразумение.

ПРОКУРОРЪТ – Моля да разгледате и одобрите споразумение за прекратяване на наказателното производство, водено срещу обв. М.С.С., сключено между ***ка окръжна прокуратура, обвиняемия и неговия защитник, като непротиворечащо на закона и  морала.

АДВ. Н. – Уважаема госпожо председател, поради възникнали нови обстоятелства, ние се отказваме от сключването на споразумение и желаем да се  да се гледа делото по общия ред.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Поддържам казаното от адвоката ми и желая делото да се гледа по общия ред. Не се признавам за виновен.

ПРОКУРОРЪТ – С оглед изявлението на обвиняемия и неговия защитник, аз няма какво друго становище да изразя, освен, че не възразявам и че делото следва да бъде прекратено.

 

Съдът след като изслуша страните и взе предвид изявлението на обвиняемия, в което той отрича самопризнанието, което е елемент и е включено в подписаното между страните споразумение, намира, че така представеното споразумение не следва да бъде одобрявано, а  делото следва да бъде прекратено и да бъде върнато на Окръжна прокуратура – ***.

Предвид на горното и на основание чл. 382 ал.8 от НПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И : № 168

НЕ ОДОБРЯВА постигнатото споразумението между Румяна Желева – прокурор в Окръжна прокуратура – ***  и обвиняемия М.С.С. с ЕГН: **********, лично и представляван от защитника си адв. Б.Н. ***, за извършено от същия престъпление по чл. 354а, ал.1,  пр.4-то, алт.1-ва от НК, предмет на разследване по  Д.П. № 944/2016 год. по описа  на  Първо РУ на МВР гр. ***.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №159/2017г. по описа на Окръжен съд гр. *** и ВРЪЩА делото на ОП – ***.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

Заседанието приключи в 10:08 часа.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                  

 

 

СЕКРЕТАР: