П Р О Т О К О Л

                                       гр. Добрич, 26.05.2017 г.

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, търговско отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и шести май две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТЕМЕНУГА СТОЕВА

                                      

При участието на секретаря НЕЛИ БЪЧВАРОВА, сложи за разглеждане търговско дело № 5 по описа за 2017 г. докладвано от Председателя.

На именното повикване в 10:30 часа, се явиха:

ИЩЕЦЪТ „Н.“ ЕООД, редовно призован, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ „***“ ЕООД, редовно призован, представлява се от адв. П.А., редовно упълномощен по делото.

 

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

СЪДЪТ докладва:

Постъпила е молба вх.рег. № 3230/22.05.2017 г. от М.К.К. – управител на ищеца „Н.“ ЕООД, в която уведомява съда, че на  основание чл.232 във вр.с чл.377 от ГПК оттегля изцяло исковата молба и моли делото да бъде прекратено.

Прави възражение за прекомерност на присъждане на разноски, ако такива бъдат направени от ответното дружество.

АДВ.А.: Не се противопоставям делото да бъде прекратено.

Представям списък на разноски, които моля да ни бъдат присъдени на основание чл.78, ал.4 от ГПК, като считам, че тук с оглед на тарифата, материалния интерес и включения ДДС, това е минималния размер на възнаграждението. Още повече, че ангажираните от ответника адвокати, в т.ч. и аз, сме изготвили и представили отговор на исковата молба, явяваме се и в днешно съдебно заседание, което е също ангажиране на ресурс по вина на ищцовата страна и считам, че възнаграждението е адекватно.

СЪДЪТ предвид извършеното оттегляне и на основание чл. 232 от ГПК

                                      ОПРЕДЕЛИ:  № 255

ПРЕКРАТЯВА производството по т.д. № 5/2017 г. по описа на ДОС.

ОСЪЖДА ищецът „Н.“ ЕООД със седалище и адрес на управление гр.София, р-н Т., ул.“У. Г.“ № 11, ет.3, ап.8 с ЕИК ****, представлявано от М.К.К. - управител да заплати на ответника „***“ ЕООД със седалище и адрес на управление с.***, общ.Тервел, обл.Добрич, ул.“П.“ № 95 с ЕИК ****, представлявано от Н.И. *** – управител, сумата от 2 640,00 лв.сторени по делото разноски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна в едноседмичен срок от съобщаването на ищеца и в едноседмичен срок, считано от днес за ответника.

 

ДЕЛОТО приключи в 10.40 часа.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен на 26.05.2017 г.

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                      СЕКРЕТАР: