Р     Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

                                                             56

 

гр.Добрич, 17.05.2017 г.

 

                                        В    ИМЕТО    НА    НАРОДА

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД       ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ  в закрито заседание на  седемнадесети май  две хиляди и седемнадесета   година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа ф. д.  1358/1997г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 595, ал. 1 ГПК.

Регистърното производство е образувано по писмено искане за вписване на промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване в регистъра за сдруженията с нестопанска цел по партидата на Народно читалище “Възраждане – 1941 г.” с. Одринци, общ. Добричка, област Добрич.

Искането е подадено от оправомощените с оглед разпоредбите на чл. 600, т. 1 лица – от членовете на читалищното настоятелство,  които съгл. чл. 9, ал. 3 във вр. с ал. 2 ЗНЧ следва да подадат молбата за вписване на промени.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на осн. чл. 602, ал. 2 ГПК,  провери наличието на подлежащите за вписване обстоятелства и допустимостта на тяхното вписване и приема за установено следното:

Към молбата, съобр. изискванията на чл. 601, ал. 2 ГПК са приложени необходимите документи за подлежащите на вписване обстоятелства:

Решение на настоятелство на читалището съобр. изискванията на чл. 15, ал. 1 ЗНЧ за свикване на общо събрание; Покана за общото събрание, съдържаща изискуемите от чл. 15, ал. 2, изр. І ЗНЧ реквизити и получена от членовете на читалището, имащи право на глас не по-късно от 7 дни преди датата на провеждането – чл. 15, ал. 2, изр. 2 ЗН,  обявена на общодостъпни места на съобщение за събранието, съобр. изискванията на чл. 15, ал. 2, изр. 3 ЗНЧ; Протокол от заседание на общото събрание на народното читалище, проведено при наличието на законоустановения кворум по чл. 15, ал. 3  ЗНЧ  ( най-малко половината от имащите право на глас членове на читалището ), с взето с изискуемия от чл. 15, ал. 4, изр. 2 ЗНЧ кворум ( мнозинство повече от половината от присъстващите членове ) решениe по чл. 14, ал. 1, т. 2  ЗНЧ за освобождаване и избор на член на проверителната комисия; Декларация на члена на проверителната комисия по чл. 18, ал.2 ЗНЧ; Свидетелство за съдимост на члена на проверителната комисия, установяващо липсата на законовите запрети на чл. 19 ЗНЧ ( не е лице, осъждано на лишаване от свобода за престъпления от общ характер ).

          С оглед изложените съображения и осн. чл. 602 ГПК,  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

Р    Е    Ш   И :

 

ВПИСВА промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВЪЗРАЖДАНЕ – 1941г.” с. Одринци, общ. Добричка гр. Добрич, област Добрич в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД,  както следва:

ЗАЛИЧАВА К.Б.П. ЕГН ********** като член на  Проверителна комисията.  

ВПИСВА М.Д.В. ЕГН ********** като член на Проверителна комисия.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ  ЧРЕЗ ВПИСВАНЕ В РЕГИСТЪРА ЗА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА СЪОБЩАВАНЕ НА МОЛИТЕЛИТЕ. 

РЕШЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ. 

 

    

                                                                  СЪДИЯ: