О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н  И   Е

№ 655

гр. Добрич, 13.06.2017 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

               ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданска колегия  , в открито съдебно заседание на тридесет и първи май  през две хиляди и седемнадесета    година в състав:                                             

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЖЕЧКА МАРГЕНОВА 

                                            ЧЛЕНОВЕ  :        1.АЛБЕНА ПЕЕВА  

                                                                        2.ЕЛИЦА СТОЯНОВА   

сложи за разглеждане ч. гр. дело №190 по описа на съда за 2017 г., докладвано от съдията Ал.Пеева и за да се произнесе, съобрази следното:

         Постъпило е възражение от Д.Ю.Д. с ЕГН ********** ***  чрез пълномощник  адв. А.А. ДАК  .

Твърдяно е ,че по отношение  на него   е  образувано заповедно производство и не е могъл да подаде възражение ,тъй като бил на легло след претърпяно  пътно транспортно произшествие ,което представлявало особено  непредвидено обстоятелство .

Настоява за приемане на възражението и връщане делото за продължаване на действията по него .

Ответникът не е подал отговор . В съдебно заседание оспорва възражението  и настоява за отхвърляне на искането .

С оглед изложеното съдът намира следното:

При данни ,че поканата  за доброволно изпълнение на дължими по заповедното производство  суми по изпълнителното дело   е  връчена   на 21.03.2017г. ,а възражението е постъпило на 26.04.2017г.  то е  процесуално  недопустимо.

Установено по делото е ,че в производството е по чл. 417   от ГПК срещу  жалбоподателя  в качеството на длъжник  по заявление от   19.01.2017г.  е издадена заповед за изпълнение с № 116/20.01.2017г. по ч.гр.д. 191/2017г.ДРС  .

Видно от  доказателствата по досъдебно производство 71/17г. на Второ районно управление –Добрич пътнотранспортното произшествие е станало на 27март 2017г.В резултат от него  молителят е имал натъртвания  и охлузвания ,но е напуснал болницата без да се налага  да бъде приет в нея/така обясненията  на л.19 от дос. пр./. Т.е. същият е бил в състояние  щото да може да подаде възражение.

С оглед на това  не са налице  обстоятелствата по чл.423 ал.1 т. 4 от ГПК ,поради което и  искането следва да бъде оставено без разглеждане .

         Водим от изложените съображения Добричкият окръжен съд

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ молбата от Д.Ю.Д. с ЕГН ********** ***  чрез пълномощник  адв. А.А. ДАК   по чл.423 ал.1 т.4 от ГПК .

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  не подлежи на обжалване.

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ  :

                    ЧЛЕНОВЕ  : 1.

 

                                          2.