О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   

                                                         696

 

                                   гр. Добрич,27.06.2017г.

 

                                      В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ , на двадесет и седми  юни през две хиляди и седемнадесета  година  в закрито  съдебно заседание , в следния  състав :

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ    : ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                                                        ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

                                                                        АЛБЕНА ПЕЕВА 

секретар    

прокурор   ...........................

като разгледа докладваното от  съдията Ал.Пеева  в.гр. дело №250/2017г.,  по описа на Добрички окръжен съд и за да се произнесе,съобрази следното :

Производството е по чл.435 сл. от ГПК.

         Образувано е по жалба вх.рег.№3787/09.06.2017г.  ,подадена от М.Б.Б.  с ЕГН ********** *** чрез адв. Вл.И. ВАК  с адрес ***  срещу   действията на ЧСИ Л.***   с район на действие ДОС , изразяващи се  в  отказ за прекратяване на изп.д. 20067370400119 ,поради настъпила перемция на основание чл.  433ал.1 т.8 от ГПК ;с искане за прекратяване на същото изпълнително дело поради настъпила 5 годишна  погасителна давност  по чл.110 от ЗЗД  и  като последица вдигане на наложените запори и възбрани ;за възстановяване на жалбоподателката незаконно надвзети суми , считано от 01.06.2010г. до сега .

           Взискателят В.В.  К. не представя отговор.

           Взискателят „***“ООД не представя отговор .

           В мотивите си съдебният изпълнител оспорва жалбата като неоснователна . Сочи ,че същата е недопустима тъй като изпълнителното производство вече е прекратено .За останалите доводи намира ,че спорът следва да се реши по съдебен ред.

           При така установеното съдът намира следното :

            Изпълнителното производство е образувано въз основа  на изпълнителен лист  от В.В.  К. и присъединен взискател „***“ООД за принудително събиране на парични суми от длъжника М.Б.Б.  .

           На л. 356  от делото е депозирана молба от взискателите ,с която  искат  връщане на  изпълнителните листи . След това  с постановление  от 15.02.2017г. след подаване на настоящата жалба  изпълнителното производство е прекратено   и вдигнати всички наложени запори и възбрани .

           С оглед на това  настоящият състав намира ,че жалбата е лишена от правен интерес и следва да бъде оставена  без разглеждане .

           По отношение на другите искания  същите не са от визираните в чл.435 от ГПК ,следва да бъдат оставени без  разглеждане ,а исканията на жалбоподателката  могат да бъдат  предявени по съдебен ред  в други производства.

Водим от горното Добричкият окръжен съд

                               О П Р Е Д Е Л И   :

           ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба вх.рег.№ 3787/09.06.2017г.  ,подадена от М.Б.Б.  с ЕГН ********** *** чрез адв. Вл.И. ВАК  с адрес ***  срещу   действията на ЧСИ Л.***   с район на действие ДОС , изразяващи се  в  отказ за прекратяване на изп.д. 20067370400119 ,поради настъпила перемция на основание чл.  433ал.1 т.8 от ГПК ;с искане за прекратяване на същото изпълнително дело поради настъпила 5 годишна  погасителна давност  по чл.110 от ЗЗД  и  като последица вдигане на наложените запори и възбрани ;за възстановяване на жалбоподателката незаконно надвзети суми , считано от 01.06.2010г. до сега и прекратява   производството . 

Определението   подлежи на обжалване  в едноседмичен срок пред Апелативен съд – Варна .

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ   :                                   ЧЛЕНОВЕ  : 1.

 

                                                                                        2.