О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е  № 684

                     гр.Добрич 23.06.2017 г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на двадесет и трети юни

през две хиляди и седемнадесета                              година в състав:

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:А.ПАНАЙОТОВА   

                                                ЧЛЕНОВЕ: Т.АНГЕЛОВА

                                                                   Т.СТОЕВА

при  секретаря  ………………........................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева........В гр.д.№ 279

от 2017 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

     Постъпила е жалба от Л.С.Щ. ЕГН ********** ***,съдебен адрес-*** чрез адв.Н.К.,ДАК срещу Постановление за прекратяване №5042/10.02.2017г.по изп.д.№6/2007г.по описа на ЧСИ Л.Тасева,вписана под №737 при КЧСИ с район на действие Добрички окръжен съд,с което е прекратено производството по делото,поради изтичане на двугодишния срок ,в който не са извършени изпълнителни действия и са определени дължимите от жалбоподателката разноски,с правно основание чл.435 ал.1 от ГПК.

    Окръжният съд,като се запозна с доказателствата по делото намира,че жалбата е просрочена и като такава е недопустима по следните съображения:

    Съобщението за прекратяване на производството по делото е връчено на 28.02.2017г.-видно от известие за доставяне на стр.739 по делото.

   Жалбата е подадена по пощата,като върху плика не е положено клеймо за датата на изпращането й,а единствено такова от пощенска станция Добрич за датата на доставянето й-15.03.2017г.

   Съгласно чл.436 ал.1 от ГПК жалбата се подава в едноседмичен срок от датата на уведомяване на страната за конкретното изпълнително действие.В настоящия случай срокът е изтекъл към 07.03.2017г.

   По тези съображения производството по жалбата следва да бъде прекратено,а същата като недопустима да бъде оставена без разглеждане.

   Водим от изложеното Окръжният съд,

       О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ подадената от Л.С.Щ. ЕГН ********** ***,съдебен адрес-*** чрез адв.Н.К.,ДАК жалба срещу  Постановление за прекратяване №5042/10.02.2017г.по изп.д.№6/2007г.по описа на ЧСИ Л.Тасева,вписана под №737 при КЧСИ с район на действие Добрички окръжен съд.

   Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му жалбоподателката.

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ:                           ЧЛЕНОВЕ:1.               2.