Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 68

                           В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                                             гр.Добрич 19.06.2017 г.

                              

 

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД.................... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на    деветнадесети юни………………………..

през две хиляди и седемнадесета                                                    година в състав:

 

                                         

 

                                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.СТОЕВА

 

 

при  секретаря .......................... ...................................................................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Т.СТОЕВА..................Ф.Д.№707           по описа за 1997г.и за да се произнесе взе предвид   следното:.......................

     Производството е по чл.595 и сл.от ГПК,във вр.с чл.6,17,18 и чл.33 от ЗЮЛНЦ  и чл.306 и сл. от Закона за народните читалища.

     Постъпило е искане от представляващия Сдружение с нестопанска цел с наименование-НЧ „***със седалище и адрес на управление –с.З. ,общ.Балчик,обл.Добричка за вписване на промени в обстоятелствата по партидата на заявителя,а именно вписване на изменения в състава на управителните органи и избор на председател и представляващ Читалището.

   Искането е основателно и следва да бъде уважено.

   Представени са изискуемите се съобразно ЗЮЛНЦ и ЗНЧ писмени доказателства:Протокол от проведено заседание на Читалищното настоятелство с взето решение за свикване на общо събрание на сдружението,покана,връчена на всички членове на читалището,с вписани дата,час и място на провеждане на събранието и дневен ред,списък с членовете на общото събрание.На проведеното на 12.06.2017г.общо събрание,при наличие на необходимия кворум и мнозинство,са взети решения за освобождаване на досега вписаните членове на Читалищното настоятелство и избор на нови ,освобождаване и избор на нови членове на ПК и Председател на Читалището,който представлява същото съвместно с читалищния секретар.Представляващите представят нотариално заверени образци от подписите си,а членовете на управителните органи- декларации за липса на законови пречки да упражняват възложената им длъжност.Представени са и свидетелства за съдимост на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия.

   Събранието е законосъобразно свикано и проведено,поради което промените следва да бъдат вписани по партидата на сдружението.

    Внесена е държавна такса за вписване на промените.

    Водим от изложеното Окръжният съд,

                        Р  Е  Ш  И  :

   ВПИСВА промени в обстоятелствата по партидата на Сдружение с нестопанска цел с наименование-НЧ „***със седалище и адрес на управление – с.З. ,общ.Балчик,обл.Добричка,вписано с Решение №1282/01.07.1997г.по ф.д.№707/1997г.по описа на ДОС,както следва:

   ЗАЛИЧАВА досега вписаните членове на Читалищното настоятелство,Проверителната комисия,председател и секретар на Читалището  .

   ВПИСВА нови членове на Читалищното настоятелство в състав:

1.Д.Д.С.ЕГН **********/ПРЕДСЕДАТЕЛ/

2.С.Н.К.ЕГН **********

3.Н.Н.В.ЕГН **********

  ВПИСВА Проверителна комисия в състав:

1.М.С.Т.ЕГН **********

2.Н.Г.С.ЕГН **********

3.Н.И. Пеева ЕГН **********.

  ВПИСВА като представляващи Читалището: Д.Д.С.ЕГН ********** –Председател и В.Р.Й.ЕГН **********-Секретар на Читалището.

  Решението подлежи на незабавно изпълнение като се впише в регистъра на ДОС за сдружения с нестопанска цел и се съобщи на молителя.

  Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: