Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

 

№101

 

 

гр. Добрич, 05.06.2017 г.

 

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

                ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на пети юни две хиляди и седемнадесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. № 144 по описа на Добричкия окръжен съд за 2017 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

          Производството е по чл. 25 от Закона за търговския регистър.  

Търговско дело № 144/2017 г. по описа на Добричкия окръжен съд е образувано по жалба на „“ ЕООД гр. Добрич срещу отказ на длъжностното лице по регистрацията към Агенцията по вписванията към Министерство на правосъдието на Република България по заявление за вписване на промени по партидата на дружеството в търговския регистър.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на осн. чл. 25 ЗТР, като прецени доказателствата по делото, приема за установено следното:

Жалбата е подадена от оправомощено лице в рамките на законоустановения седемдневен срок - арг. чл. 25, ал. 1 ЗТР. Същата е  ДОПУСТИМА, поради което следва да се разгледа по същество.

Разгледана по същество, жалбата се явява НЕОСНОВАТЕЛНА, поради следните съображения:

Заявителят е поискал вписване на следните промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване в търговския регистър по партидата на търговското дружество: обявяване на актуален дружествен договор.

Агенцията по вписванията към Министерство на правосъдието на Република България е постановила отказ по горепосоченото заявление с оглед неизпълнение от страна на заявителя на дадените му от длъжностното лице по регистрацията указания за отстраняване на констатираните нередовности на заявлението.

Изводите на длъжностното лице по регистрацията са неправилни и незаконосъобразни.

На 15.05.2017 г. длъжностното лице по регистрацията е дало указания на заявителя да представи до изтичане на срока по чл. 19, ал. 2 ЗТР на решение на едноличния собственик на капитала с нотариално удостоверен подпис и съдържание за приемане на нови съдружници. Заявителят е изготвил изискуемия документ на 17.05.2017 г. По делото липсват данни заявителят да е представил изискуемия документ в срока по чл. 19, ал. 2 ЗТР.

Изложените съображения налагат извода за правилност и законосъобразност на отказа на длъжностното лице по регистрацията.

С оглед изложените съображения, жалбата се явява неоснователна и следва да се отхвърли.

С оглед гореизложените съображения, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

Р     Е     Ш    И:

 

 

ОТХВЪРЛЯ жалба рег. № 20170511121232/17.05.2017 г. на „“  ЕООД гр. Д., ЕИК *** срещу Отказ рег. №  20170511121232-2/17.05.2017 г. на длъжностното лице по регистрацията към Агенцията по вписванията към Министерство на правосъдието на Република България по заявление рег. № 20170511121232/11.05.2017 г.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В СЕДЕМДНЕВЕН  СРОК ОТ СЪОБЩАВАНЕТО МУ НА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ.

 

                                                                 

                                                                  СЪДИЯ: