О   П   Р  Е   Д  Е  Л  Е  Н  И  Е № 318

 

Гр.Д.,23.06.2017 година

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Д.КИ ОКРЪЖЕН СЪД,Търговско отделение,в закрито заседание,проведено на двадесет и трети юни,Д.  хиляди и седемнадесета година,в състав:

                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:АДРИАНА ПАНАЙОТОВА

 

като разгледа докладваното от съдията  Адриана Панайотова

търговско дело № 141 по описа за 2010 година

и за да се произнесе,взе предвид следното:

 

          Производството е по реда на чл.674 от ТЗ във връзка с чл.718 от ТЗ .

          Постъпила е молба от Синдика на „А.С.” АД, гр. Д.,   /в несъстоятелност/  ,г-н Д.С. , с която се иска от съда да свика събрание на кредиторите   ,на което да се определят условията за продажба на следните активи на длъжника: „1. Обособена част - сгради за шивашка промишленост гр. Д., представляваща ПИ с идентификатор ***, състояща се от терен и 28 сгради;2. Обособена част - сгради за шивашка промишленост гр. Д., представляваща ПИ с идентификатор ***, състояща се от терен и 6 сгради;3. Обособена част от ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС „МК Р.", представляваща СО с идентификатор ***.1.18;4.Останали количества стоки (облекла), инвентар и други активи от масата на несъстоятелност.“

Синдикът предлага събранието на кредиторите да вземе решения по следния въпроси /дневен ред/, като предлага следните проекторешения:

1.Определяне началната цена, от която да започне прякото договаряне по чл. 718, ал. 1 от ТЗ на посоченото имущество и избор на оценители за изготвяне на оценката;

Проект за решение: Да се извърши оценка на активите от масата на несъстоятелност за целите на пряко договаряне по чл. 718 ТЗ. Оценката да се извърши от оценител, предложен от синдика, при крайно възнаграждение до 1500 лева.

           2. Определяне на метода на оценка

Проект за решение: Имуществото да се оцени по метода на ликвидационната стойност, като най-приложим към етапа на осребряване на имуществото, а където този метод е неприложим, оценителят обосновано да приложи метод според утвърдените оценителски стандарти и практика.

          3.Определяне на периода за актуализация на началната цена, както и на процентното намаляване/увеличаване на цената при всяка следваща актуализация, броя на опитите за продажба, както и други условия, които СК може да постави.

Проект за решение: Всеки опит за продажба да продължава минимум 20 и максимум ** дни, с обявяване в бюлетина на сайта на Министерство на икономиката и по възможност в един друг специализиран интернет сайт; стъпката за намаляване на цената да е 10 % от оценката при всяко следващо обявяване; синдикът да проведе 7 обявявания, до достигане на начална цена ** % от оценката, след което оценителят да направи актуализация на оценка при възнаграждение до 500 лева. която да послужи за нова начална цена на нов кръг от 7 обявявания при същата стъпка на намаляване на цената. При неуспешно приключване на втория кръг от обявявания да се свика събрание на кредиторите за взимане на ново решение.

           Искането е основателно,като направено от оправомощено лице и въз основа на законосъобразно отправена молба до синдика.

           Воден от гореизложеното и на основание чл.674 от ТЗ ,Д.ки окръжен съд

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И :

 

         

              СВИКВА  събрание на кредиторите на  „А.С.” АД, гр.Д.,   /в несъстоятелност/       на 20.07.2017 г. от 11,00   часа в сградата на Окръжен съд гр.Д.,зала № 6 ,с дневен ред: 1. Определяне началната цена, от която да започне прякото договаряне по чл. 718, ал. 1 от

ТЗ на посоченото имущество и избор на оценители за изготвяне на оценката;           2. Определяне на метода на оценка.3.Определяне на периода за актуализация на началната цена, както и на процентното намаляване/увеличаване на цената при всяка следваща актуализация, броя на опитите за продажба, както и други условия, които СК може да постави.

           Определението подлежи на незабавно изпълнение,като се впише в съдебния регистър,съобщи се на синдика и се  обяви в Търговския регистър.

           Определението не подлежи на обжалване.  

                                                          

                                       

                                                               Окръжен съдия: