О П Р Е Д Е Л Е Н И Е  № 299

 

 

                                          Гр.Добрич    14.06.2017г.

 

                                        В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

 

Добричкият окръжен съд търговско отделение в закрито заседание на  четиринадесети юни през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТАНЯ АНГЕЛОВА

 

При секретаря                                     като разгледа докладваното от Т.Ангелова т.д.№ 270/2016г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич и за да се произнесе,взе предвид следното:

        Определението е на осн.чл.374 от ГПК.

        След проверка редовността на разменените книжа по делото съдът намира,че предявеният от „К. П.”ООД ЕИК *** със седалище и адрес на управление гр.В.,ул.”***”№ 26 ,чрез пълномощник адв.В.Б.- ГАК  срещу С.Т.И. с ЕГН-********** с адрес *** и В.И.Т. с ЕГН-********** с адрес *** иск по чл.135 от ЗЗД е подсъден на Районен съд гр.Генерал Тошево/по постоянния адрес  на ответниците/.С молба от 15.02.2017г. ищецът е уточнил след получаване на данъчна оценка на имотите цена на иска от 24 727.30 лв.При това положение с оглед цената на иска съгл. чл.103 ГПК  компетентен да разгледа спора е Районен съд гр.Генерал Тошево.Производството по делото следва да се прекрати като същото се изпрати на РС-Генерал Тошево по подсъдност.

       

        Воден от гореизложеното съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :

        ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№ 270/2016г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич.

        Определението може да се обжалва пред Апелативен съд гр.В. с частна жалба в едноседмичен срок от съобщението до страните.

 

 

                                                       СЪДИЯ: