П Р О Т О К О Л

  гр. Добрич, 01.06.2017 г.

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, търговско отделение, в публично съдебно заседание на първи юни, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

        

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТАНЯ АНГЕЛОВА

                       ЧЛЕНОВЕ: ГЕОРГИ ПАВЛОВ

                                     мл. с. МАРИНА ГЕОРГИЕВА

                                                                                               

При участието на секретаря Билсер Мехмедова - Юсуф, сложи за разглеждане въззивно търговско дело №113 по описа на 2017 година, докладвано от Председателя.

         На именното повикване в 9.00 часа, се явиха:

         ВЪЗЗИВНИКЪТ С.– с. В., общ. Г. Т., редовно призован чрез пълномощника си адв. М.В., не се представлява.

          ВЪЗЗИВАЕМАТА СТРАНА И.С.Г., редовно призован чрез пълномощника си адв. Н.А., не се явява, представлява се от адв. Н.А., редовно преупълномощена по делото от адв. Даниел Маринов.

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

          Адв. Н.А.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ, като взе предвид становището на явилата се страна и с оглед липсата на процесуални пречки за разглеждане на делото

                                                  О П Р Е Д Е Л И :

                                           ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СЪДЪТ докладва:

Постъпила е молба с вх. рег. №3492/31.05.2017г. от пълномощника на въззивника С.- адв. М.В., с която оттегля въззивната жалба и моли производството да бъде прекратено.

Адв. Н.А.: Представям Ви пълномощно и пълномощно за преупълномощаване, което моля да го приемете във въззивната инстанция. Не възразявам днес да бъде приета молбата на въззивника, с която оттегля въззивната си жалба. Моля да уважите жалбата и да прекратите производството, поради оттегляне от страна на въззивника и да уважите сторените по делото съдебни разноски.

СЪДЪТ, по доказателствата

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА и ПРИЛАГА по делото представените в днешното съдебно заседание от адв. Н.А. договор за правна защита и съдействие, серия Д, №**, пълномощно за преупълномощаване  и фактура №**/30.05.2017г. за сумата от 800 лева.

СЪДЪТ на основание чл.264, ал.1 ГПК предвид постъпилата писмена молба от пълномощника на въззивника за оттегляне на жалбата

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по в. т. д. №113/2017г. по описа на Окръжен съд – гр. Добрич.

ОСЪЖДА въззивника С.– с. В., ЕИК:** да заплати на въззиваемата страна И.С.Г., ЕГН:********** ***, сумата в размер на 800 лева – адвокатско възнаграждение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – гр. Варна в едноседмичен срок от съобщаването на въззивника и в едноседмичен срок считано от днес, за въззиваемата страна.

 

ДЕЛОТО приключи в 09.05 часа.

         ПРОТОКОЛЪТ е изготвен на 01.06.2017 г.

 

 

СЕКРЕТАР:                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

         ЧЛЕНОВЕ:    1.

 

 

 

 

 

                                  2.