Р Е Ш Е Н И Е     

                                                       204 

 

                                   гр. Добрич,27.07.2017г.

 

                                      В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ , на двадесет и седми юли   през две хиляди и седемнадесета  година  в закрито  съдебно заседание , в следния  състав :

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ    : ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА  

                                                                        ТАНЯ АНГЕЛОВА

                                                                        АЛБЕНА ПЕЕВА 

секретар    

прокурор   ...........................

като разгледа докладваното от  съдията Ал.Пеева  в.гр. дело №340/2017г.,  по описа на Добрички окръжен съд и за да се произнесе,съобрази следното :

Производството е образувано по жалба вх.рег.№4790/20.07.2017г.  ,подадена от Б.С.К. с ЕГН ********** ***  срещу постановление  от 08.06.2017г. за прекратяване на изпълнителното производство по изп.д.20127390400500 на ЧСИ Сл.С. .

Твърди се ,че спрямо  изпълнителните дела за въвод в недвижим имот е неприложима разпоредбата на чл.433ал.1т.8 от ГПК.Освен това извършеният въвод  бил  сторен по скица проект ,а имало възникнали и нови обстоятелства.

           Длъжниците считат  жалбата за неоснователна  .

           В мотивите си съдебният изпълнител оспорва жалбата като неоснователна .

           При така установеното съдът намира следното :

            Изпълнителното производство е образувано въз основа  на изпълнителен лист  от  Б.С.К.  срещу  Т.П.Г. и  А.И.Г. за предаване владението върху недвижим имот в гр.Б. .По делото са проведени четири въвода  като последният е на 29.01.2013г. От тази дата други изпълнителни действия не са провеждани ,не е правено и искане от взискателя . Едва на 08.06.2017г. взискателят е изразил несъгласие  и поискал провеждане на нов въвод. С постановление  от 08.06.2017г. съдебният изпълнител  е прекратил производството по делото .

           Съгласно  чл.433 ал.1 т.8 от ГПК  изпълнителното производство се прекратява , когато взискателят не поиска извършването на нови изпълнителни действия в продължение на две години .Разпоредбата е относима за всички  изпълнителни дела с изключение  делата за издръжка .

           В случая след като са изминали повече от две години  от провеждане на последното действие ,прекратяването се явява правилно и законосъобразно,а изключение от разпоредбата  се отнася само до делата за издръжка .

           С оглед изложеното  жалбата е неоснователна и следва да бъде оставена без уважение.

Водим от горното Добричкият окръжен съд

 

                                  Р Е Ш И    :

 

           ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ  жалба вх.рег.№ №4790/20.07.2017г.  ,подадена от Б.С.К. с ЕГН ********** ***  срещу постановление  от 08.06.2017г. за прекратяване на изпълнителното производство по изп.д.20127390400500 на ЧСИ Сл.С..

           Решението  е окончателно и  не  подлежи на обжалване  .

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ   :                                   ЧЛЕНОВЕ  : 1.

 

                                                                                        2.