П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

№ 12

 

град Добрич, 06.07.2017 година

 

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

Добричкият окръжен съд, наказателен състав, в публично съдебно заседание на шести юли две хиляди и седемнадесета година, в състав :

Председател :  Милена Хараламбиева,

Съдебни заседатели : Г.И. и К.К.,

при участието на прокурор Виолета  Великова и съдебен секретар Н.Б., разгледа   н. о. х. дело № 160 по описа на ДОС за 2017г., като

 

 

П Р И С Ъ Д И:

 

         Признава подсъдимия:

И.Б.М. – роден на *** ***, таванско помещение, българин, български гражданин, разведен, осъждан, с начално образование, пенсионер, ЕГН **********.

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ :

 

         На 07.10.2016г. в гр.Добрич, в условията на продължавано престъпление:

1. в 09:07ч., чрез посредственото извършителство на И. *** използвал платежен инструмент – дебитна карта Master Card с №  **, издадена от „Юробанк България“ АД, без съгласието на титуляра П.М.Е. *** и изтеглил сумата от 100,00лв. /сто лева/, като деянието не съставлява по-тежко престъпление.

2. в 09:09ч., чрез посредственото извършителство на И. *** използвал платежен инструмент – дебитна карта Master Card с №  **, издадена от „Юробанк България“ АД, без съгласието на титуляра П.М.Е. *** и изтеглил сумата от 50,00лв. /петдесет лева/, като деянието не съставлява по-тежко престъпление.

3. в 09:13ч., чрез посредственото извършителство на И. *** използвал платежен инструмент – дебитна карта Master Card с №  **, издадена от „Юробанк България“ АД, без съгласието на титуляра П.М.Е. *** и изтеглил сумата от 20,00лв. /двадесет лева/, като деянието не съставлява по-тежко престъпление,

ПОРАДИ КОЕТО И НА ОСНОВАНИЕ чл. 249, ал. 1  предл.“първо“, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, във вр. чл. 58а, ал. 1 и във вр. с чл. 54, ал. 1 от НК определя наказание две години „лишаване от свобода”, което намалява с 1/3 и НАЛАГА на подсъдимия наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за  срок от ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което на основание чл. 57, ал. 1, т. 3 от ЗИНЗС да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, както и налага наказание „ГЛОБА” в размер на 100 /сто/ лева.

ОСЪЖДА подс. И.Б.М. с ЕГН **********, да заплати сторените по делото разноски в размер на 55.12 лева по сметка на ОД на МВР-гр.Добрич

Вещественото доказателство – един брой диск CD – R марка ЕМТЕС /л.21 от д.п./, да се унищожи след влизане на присъдата в законна сила.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-гр.Варна в 15-дневен срок, считано от днес.

 

 

                                      Председател:                    

 

 

 

                                 Съдебни заседатели:      1.      

 

 

         

                                                                             2.                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

град Добрич, 06.07.2017 година

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

           Добричкият окръжен съд, наказателен състав, в открито съдебно заседание на шести юли, през две хиляди и седемнадесета година, в състав :

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ : 

МИЛЕНА  ХАРАЛАМБИЕВА

 

                                                      Съд. заседатели :  1. Г.И.

                                                                                       2. К.  К. 

 

            при секретаря :  НЕЛИ БЪЧВАРОВА

            при участието на прокурора :  ВИОЛЕТА ВЕЛИКОВА

            разгледа докладваното от съдията н. о. х. дело №160/2017г. по описа на ДОС

 

            Съдът, на основание чл.309 ал. 1 във вр. с чл.57 от НПК служебно и сам се занима с мярката за неотклонение на подсъдимият и като взе предвид степента на обществена опасност на конкретно извършеното от него деяние, данните за личността му и вероятността за неговото отклонение

О П Р Е Д Е Л И :

           ПОТВЪРЖДАВА  наложената спрямо подс. И.Б.М. – роден на *** ***, таванско помещение, българин, български гражданин, разведен, осъждан, с начално образование, пенсионер, ЕГН **********, мярка за неотклонение  “Подписка",  по настоящото дело, до влизане на присъдата в сила.

           ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване или протест.

                                           

         ПРЕДСЕДАТЕЛ:                            Съд. заседатели:  1. 

 

 

 

                                                                                               2.