О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

                       

                                                       

  

                                  гр.Добрич     21.09.2017 год.      

 

                          В      И М Е Т О     Н А      Н А Р О Д А

 

Добричкият окръжен съд                                  гражданско отделение

На двадесет и първи септември                       2017 год.

В закрито заседание в следния състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:ДИАНА ДЯКОВА

                                ЧЛЕНОВЕ:ГАЛИНА ЖЕЧЕВА                                    

                                                   ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

 

Секретар:………………………

Прокурор:………………………

като разгледа докладваното от съдия ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

въззивно гражданско дело №356 по описа за 2017 год.,

за да се произнесе,съобрази следното:

 

Производството е по реда на глава ХХ,чл.258 и сл. от ГПК.Подадена е въззивна жалба от А.П.А. *** срещу решение №53/28.04.2017 г. по гр.д.№92/2016 г. на Балчишкия районен съд,с което е отхвърлен предявен от въззивника срещу Д.Г.С. *** иск за осъждане на ответника да възстанови разрушена сграда с идентификатор 02508.78.101.3,разположена в ПИ с идентификатор 02508.78.101,представляваща масивна едноетажна постройка от стоманобетонна плоча,тухли,мазилки,мозайка,фаянс,с тоалетно оборудване,вода,канализация и всичко необходимо и се е ползвала като баня,WC с коридор и складово помещение,с РЗП на обекта 14 кв.м,като въззивникът е осъден да заплати на ответника С. разноски по делото в размер на 450 лв.

Като постави на разглеждане депозираната въззивна жалба,Добричкият окръжен съд установи следното:

Подадена е молба вх.№5409/21.08.2017 г. от въззивника А.П.А. ***,с която същият заявява,че оттегля подадената от него жалба,и настоява за прекратяване на въззивното производство.С оглед горното изявление на основание чл.264 ал.1 от ГПК съдът следва да прекрати образуваното по въззивната жалба производство.

При прекратяване на въззивното производство въззиваемият Д.Г.С. *** има право на сторени от него в това производство разноски.Същият е претендирал такива изрично с отговора си на въззивната жалба.Според договор за правна защита и съдействие на лист 17 от делото на ДОС С. е сторил разноски за въззивното производство в размер на 300 лв платено в брой адвокатско възнаграждение в полза на упълномощения му адв.Юл.О..Горната сума следва да бъде присъдена в негова полза.

Водим от гореизложеното,Добричкият окръжен съд

 

                                      О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№356/2017 г. по описа на Добричкия окръжен съд поради оттегляне на въззивна жалба вх.№1899/29.05.2017 г. по описа на БРС,респ.вх.№4978/01.08.2017 г. по описа на ДОС,подадена от А.П.А. с ЕГН ********** ***.

ОСЪЖДА А.П.А. с ЕГН ********** *** да заплати на Д.Г.С. с ЕГН ********** *** сторени във въззивната инстанция съдебно-деловодни разноски в размер на 300 лв /триста лева/ адвокатско възнаграждение.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на страните пред Апелативен съд-гр.Варна.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                 ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

                                                                                  2.