О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

       896                              29.09.2017 год.                        гр.Добрич

Добричкият окръжен съд                                   гражданско отделение

На двадесет и девети септември                                               2017 год.

В закрито заседание в следния състав:

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:ГАЛАТЕЯ ХАНДЖИЕВА

                                               ЧЛЕНОВЕ:                       ДИАНА ДЯКОВА

                                                                                       ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

 Като разгледа докладваното от съдия Дякова в.гр.д.№ 455/2017 год. за да се произнесе съобрази следното:

 

         Производството по делото е образувано въз основа на молба рег.№ 6075/27.09.2017 год.,подадена от ЕТ“***“,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление с.О.,ул.“Първа“ №1,общ.Добричка,представляван от С.Н.Т..Изложени са обстоятелства,че молителя е длъжник по изп.д.№ 194/2017 год. по описа на ЧСИ Л.Т.с рег.№ 737 на КЧСИ. ЧСИ неоснователно бавел администрирането на подадена срещу множество изпълнителни действия    жалба рег.№ 33220/17.07.2017 год.,както и   молба ,за която  се твърди да е допълваща жалбата  и насочена срещу узнато след подаването й на дата 21.07.2017 год. постановление на ЧСИ от 17.07.2017 год. за определяне равностойност на движими вещи. Настоява се ,съдът да задължи ЧСИ да администрира незабавно жалбата,което да позволи образуването на съдебно производство ,в което след запознаване с твърдяните факти и обстоятелства, бъде постановено спиране на изпълнителното производство на основание чл. 438 от ГПК.

         Длъжникът –ЕТ е упражнил правото си на жалби срещу подлежащи на обжалване според него действия на ЧСИ.Произнасянето по  жалбите  е възможно след завършване на действията по администрирането им по чл. 436 ал.2 и 3 от ГПК.Допусната от ЧСИ забава при администрирането на жалбите по провеждано от него принудително изпълнение не се контролира от съда  в процедурата по чл. 255-257 от ГПК,а от орган на КЧСИ-Съвета на камарата,съгласно правомощията му по чл. 59 ал.1 т.6 от ЗЧСИ.С оглед на горното,молбата е недопустима и следва да се остави без разглеждане,а производството по нея да се прекрати.

         Искането  по чл. 438 от ГПК  не е отправено в настоящото производство,страната изрично е поискала  то да бъде разгледана в съдебното производство по чл. 435 и сл. от ГПК,след като жалбите и изпълнителното дело бъдат изпратени след администрирането им от ЧСИ на окръжния съд.

         По тия съображения,съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ на молба рег.№ 6075/27.09.2017 год.,подадена от ЕТ“***“,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление с.О.,ул.“Първа“ №1,общ.Добричка,представляван от С.Н.Т.-длъжник по  изп.д.№ 194/2017 год. по описа на ЧСИ Л.Т.с рег.№ 737 на КЧСИ и ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО  по делото.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Варненския апелативен съд в едноседмичен срок от връчването му на страната.

Препис от определението да се изпрати за сведение на ЧСИ Л.Т.с рег.№ 737 на КЧСИ.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                  ЧЛЕНОВЕ:1.

 

                                                                                                   2.