Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е   № 90

 

                                     гр.Добрич   11.09.2017г.

     

 

                                 В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

Добричкият окръжен съд фирмено      отделение в закрито заседа-

ние на единадесети септември    през   две хиляди и седемнадесета  година в състав:

 

                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: ТАНЯ АНГЕЛОВА

 

при секретаря           като разгледа докладваното от Т.Ангелова Ф.д.№ 21 по             описа за 2016 г. година и за да се произнесе,взе предвид следното:

        Производството е по чл.595 и сл. от ГПК във връзка с чл.18 ал.4 от ЗЮЛНЦ  .

              Постъпило е заявление от Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „***” гр.Добрич,регистрирано с решение  по ф.д.№ 21/2016г. на ОС гр.Добрич с искане за вписване промени в обстоятелствата-приети изменения на Устава с ново седалище и адрес на управление,допълване на целите,средствата за постигане на целите,източници на средства и стопанска дейност.

        След преценка на представените писмени доказателства съдът намира,че искането като основателно следва да се уважи.Представени са решение на УС за провеждане на ОС, покана за ОС, протокол от проведено Общо събрание с подписите на присъствувалите,с взети решения за  приемане на изменен Устав с промяна в седалището и адреса на управление на сдружението,както и в цели,средства,стопанска дейност,източници. Внесена е държавна такса за вписването.Предвид преместване на седалището на сдружението в гр.София делото следва да се изпрати на СГС по компетентност.

         Воден от гореизложеното Окръжният съд

                           Р   Е   Ш   И  :

         В П И С В А  промяна в обстоятелствата по партидата на Сдружение с нестопанска цел „***” гр. Добрич, регистрирано с решение   по Ф.д.№ 21/2016г. г.на ОС гр.Добрич,както следва:

         ВПИСВА нов Устав както следва:

         ДОПЪЛВА целите на сдружението с : оказване на подкрепа на възрастни и болни хора,застрашени от социална изолация,осигуряване на дневни и/или денонощни грижи на младежи,възрастни и хора с увреждания и подпомагане достъпа им до социални и здравни услуги,предоставяне на услуги и грижи за хората от третата възраст,разбирани като самостоятелна уязвима група,обособена по признак „възраст”,включително и медицински грижи,защита на социалните интереси,решаване на проблемите и спазване правата на възрастни хора в неравностойно социално и икономическо положение,предоставяне на услуги извън дома/домашна среда/,други цели,определени със закон.

         ДОПЪЛВА чл.7 от Устава-средства за постигане на целите .

         ВПИСВА ново седалище и адрес на управление : грС..

         Решението подлежи на незабавно изпълнение като се впише в

съответната партида и се съобщи на молителите .

         Решението не подлежи на обжалване.

         ДЕЛОТО да се изпрати на Софийски градски съд с оглед новото седалище и адрес на управление.

                                                   Съдия: