Р     Е    Ш    Е   Н   И   Е   № 137

 

                                  Гр.Добрич  28.09. 2017г.

 

                                В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

Добричкият окръжен съд търговско отделение в закрито заседание на двадесет и осми септември  през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                             СЪДИЯ : ТАНЯ АНГЕЛОВА

При секретаря                                   като разгледа докладваното от Т.Ангелова т.д.№ 100 /2016г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич и за да се произнесе,взе предвид следното:

        Производството е по чл.632 ал.4 от ТЗ.

        При служебно извършена проверка съдът установи,че ЕООД”***”с.О.– в несъстоятелност следва да се заличи,като се прекрати производството по делото,тъй като е изтекъл едногодишния срок по чл.632 ал.2 от ТЗ и не е поискано  възобновяване на производството .

       С решение № 101/27.09.2016г. по т.д.№ 100/2016г. на осн.чл.632 ал.1  от ТЗ е обявена неплатежоспособност на „***”ЕООД   с.О. ,същото е обявено в несъстоятелност като производството е спряно поради липса на парични средства за продължаването му,обявено в Търговския регистър на 27.09.2016г.Изтекъл е преклузивния едногодишен срок по чл.632 ал.2 от ТЗ, предвиждащ възможност за възстановяване на производството.Не са се реализирали предпоставките на чл.632 ал.2 от ТЗ и производството не е възстановено.Налице са предпоставките на чл.632 ал.4  от ТЗ  за прекратяване на производството и заличаване на търговеца .

       Воден от гореизложеното Окръжния съд

                                Р     Е     Ш     И   :

       ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№ 100/2016г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич.

      ЗАЛИЧАВА „***”ЕООД ЕИК *** с.О.,Добричка област.

      Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна в двуседмичен срок от вписването му в Търговския регистър.

 

 

                                                                                 Съдия: