Р   Е  Ш   Е   Н   И   Е  № 127

 

                             Гр.Добрич 12.09.2017г.

 

 

                           В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

Добричкият окръжен съд търговско отделение в публичното заседание на дванадесети септември през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                        Съдия : Таня Ангелова

 

При секретаря Нели Бъчварова като разгледа докладваното от съдия Т.Ангелова т.д.№ 139/2017г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич и за да се произнесе,взе предвид следното:

        С предявения иск на основание чл.155 т.3 във вр. с чл.157 ал.1 от ТЗ ** гр.Добрич претендира да бъде прекратено „***”ООД ЕИК ***гр.Добрич,бул.”***”№ 56 .Сочи се в исковата молба,че управителят на дружеството ***е заличен в ТР на 14.12.2016г. и не е вписан нов управител.

        Писмен отговор от дружеството не е постъпил в срока по ГПК.

        След преценка на данните по делото и становището на ищеца съдът намира,че предявеният иск като основателен следва да се уважи.Представени са удостоверение от Търговския регистър № ТР-152112/02.05.2017г.,извлечение от ТР,писмо № 18076/24.04.2017г. на НАП,ТД гр.Варна,от които е видно,че вписаният управител на дружеството е **,който е заличен в ТР на 14.12.2016г.Съгл. чл.155 ал.1 т.3 от ТЗ дружеството може да бъде прекратено по иск на прокурора ,ако повече от 3 месеца няма вписан управител.Налице са условията за прекратяване на дружеството съгласно цитираните текстове на ТЗ.Искът следва да се уважи,като ответникът предвид чл.78 ГПК следва да заплати дължимата държавна такса от 30 лв.

        Воден от гореизложеното Окръжният съд

                        Р    Е    Ш   И   :

        ПРЕКРАТЯВА „***”ООД ЕИК ***със седалище и адрес на управление гр.Добрич,бул.”***” № 56 .

        О С Ъ Ж Д А  „***”ООД ЕИК ***със седалище и адрес на управление гр.Добрич,бул.”***” № 56 да заплати държавна такса от 30 лв./тридесет лева/ по сметка на Окръжен съд гр.Добрич.

        Решението може да се обжалва пред Апелативен съд гр.Варна в двуседмичен срок от съобщението до страните.

        Копие от решението да се изпрати на Търговския регистър .

 

                                                               Съдия: