О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е       №460

                                    гр.Д. 

                                   27.09.2017г.

Д.КИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ            в о.з на деветнадесети септември  

през две хиляди и седемнадесета  година

в състав:

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: Т.СТОЕВА     

                                                          ЧЛЕНОВЕ:

при  секретаря БИЛСЕР МЕХМЕДОВА-ЮСУФ…..........................      и в присъствието на прокурора...............................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик  Стоева                Т.д.№399 по описа за 2011 г.и за да се произнесе взе предвид   следното.......................:

     Производството е по чл.692 ал.3 от ТЗ.

     Постъпило е възражение от НАП,гр.С.,ул.“к.Д.“№52 срещу неприемане в списъка с приети вземания,съставен от синдика на ЕООД“В. А.“,гр.Д.,в несъстоятелност на вземане на кредитора в размер на сумата от 705,39 лв.публични вземания-главници,предявени с молба от 26.05.2017г.

   Възражението е депозирано в законоустановения срок.

   Становището на синдика е,че възражението е неоснователно,тъй като с платежно нареждане от 14.07.2017г. е превел спорната сума,за което представя доказателства в съдебно заседание.

    Съдът,като се запозна с доказателствата към възражението и предвид факта,че заплащането на задължението не беше оспорено,намира предявеното възражение за неоснователно.В списъка с приети вземания се включват дължими към изготвянето му суми.Към датата на изготвяне на списъка задължението е погасено от синдика ,поради което не подлежи на включване в списъка с приети вземания .

   Водим от изложеното Окръжният съд  ,

       О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

   ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението ,депозирано от  НАП,гр.С.,ул.“к.Д.“№52,представлявано от В. П.–директор на дирекция „Д. В.“ срещу невключването на вземане на възразилия кредитор в размер на сумата от 705,39 лв./седемстотин и пет лева и тридесет и девет ст./в списъка с приети вземания,обявен в ТР на 03.08.2017г.

   Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: