О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                              913                 ,4.10.2017 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

  На четвърти октомври две хиляди и седемнадесета година

  В закрито заседание в следния състав :

 

                                        Председател   : ДЕСИСЛАВА Н.

Членове  : ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

                 ЕЛИЦА СТОЯНОВА          

               

като разгледа докладваното от съдията Десислава Н. въззивно  гражданско дело номер 461 по описа за 2017 година, намира следното :

 

 

                   Производството е образувано по „ частна жалба ”, с вх.№ 6142/ 2.10.2017 г. ( по регистратурата на ДОС ) от Г.Х.Н. *** срещу извършени от ЧСИ,с рег. № 811 по регистъра на КЧСИ,  с район на действие – ДОС, по изпълнително дело № 20128110400546 дей-ствия по насрочване принудително премахване на сгради в ПИ ***и предшестващото го допускане на експертиза и приемане на заключе-ние , изготвено от вещото лице инж. И. Н. Д. ,с искане за спиране на изпълнението .

         Жалбата с искането по член 438 от ГПК е изпратена дериктно до ок-ръжния съд, вместо чрез съдебния изпълнител – автор на обжалваните дей-ствия съобразно изискването на член 436,ал.1 от ГПК . Произнасянето на съда по нея е възможно след извършване на действията по администрира-нето й по член 436,ал.2 и ал.3 от ГПК. Това се отнася и до произнасянето по съдържащото се в „ частната жалба ” искане за спиране на изпълнение-то като обезпечение на искането за отмяна на изпълнителните действия . Преценката за основателност на същото се дължи въз основа на данните от изпълнителното дело ( чието копие в случая липсва ) . Ето защо образува-ното по ненадлежно администрираната жалба дело следва да се прекрати,

„ частната жалба ”,с всички приложения ( в т.ч. вносната бележка за плате-на ДТ от 15 лева ) да се изпратят на ЧСИ, с рег. № 811 , който след извърш-ване на действията по администрирането й в разумен срок , да я изпрати на ДОС .

         Воден от горното, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

                                      О   П   Р   Е   Д     Е    Л    И    :

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

ИЗПРАЩА „ частна жалба ”, с вх.№ 6142/ 2.10.2017 г. ( по регистра-турата на ДОС ) от Г.Х.Н. *** срещу изпъл-нителни действия по изпълнително дело № 20128110400546 на ЧСИ,с рег. № 811 по регистъра на КЧСИ,  с район на действие – ДОС, за администри-рането й съобразно член 436,ал.2 и ал.3 от ГПК .

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ .

 

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ :                           ЧЛЕНОВЕ : 1.

 

 

                                                                                        2.