О   П   Р  Е   Д  Е  Л  Е  Н  И  Е № 507

 

Гр.Д.,17.10.2017 година

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Д.КИ ОКРЪЖЕН СЪД,Търговско отделение,в закрито заседание,проведено на седемнадесети октомври,Д.  хиляди и седемнадесета година,в състав:

                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:АДРИАНА ПАНАЙОТОВА

 

като разгледа докладваното от съдията  Адриана Панайотова

търговско дело № 141 по описа за 2010 година

и за да се произнесе,взе предвид следното:

 

          Производството е по реда на чл.674 от ТЗ във връзка с чл.718 от ТЗ .

Постъпила е молба от Синдика на „А.С.” АД, гр. Д.,   /в несъстоятелност/  ,г-н Д.С. , с която се иска от съда да свика събрание на кредиторите   ,на което да се определят условията за продажба на следните активи на  останалите активи от масата на несъстоятелност.

Синдикът предлага събранието на кредиторите да вземе решения по следния въпроси /дневен ред/, като предлага и следните проекторешения: 1. Определяне на активите за оценяване:

Проект за решение: Всички останали активи от масата на несъстоятелност, включително и:

1.        Обособена част - сгради за шивашка промишленост гр. Д., представляваща ПИ с идентификатор ***, състояща се от терен и 28 сгради;

2.        Обособена част - сгради за шивашка промишленост гр. Д., представляваща ПИ с идентификатор ***, състояща се от терен и 6 сгради;

3.        Обособена част от ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС „МК Р.”, представляваща СО с идентификатор ***.1.18;

4.        Останали количества стоки (облекла), инвентар и други активи от масата на несъстоятелност.

2.      Определяне на оценители и възнагражденията им

Проект за решение: По преценка на събранието на кредиторите. За активите, за които СК не е взело изрично решение, да се даде право на синдика да определи оценител и размер на възнаграждението му.

3.       Определяне на метода на оценка

Проект за решение: Имуществото да се оцени по метода на ликвидационната стойност, като най-приложим към етапа на осребряване на имуществото, а където този метод е неприложим, оценителят обосновано да приложи метод според утвърдените оценителски стандарти и практика.

4.       Определяне на процедурата на продажба

Проект за решение: Процедурата на преговори с потенциални купувачи по чл. 718 ТЗ. да се проведе по следния начин: (1) синдикът да проведе предварителни разговори с потенциални купувачи, да предостави цялата информация и документация, с която разполага и да ги запознае с характеристиките на продавания актив; (2) да обяви търг с явно наддаване, с минимум 14 дни разгласа в бюлетина на М-во на икономиката, както и в други специализирани сайтове по възможност: (3) началната цена. да бъде равна на оценката на актива: (4) стъпката на наддаване да бъде 5 % от началната цена; (5) за участие в процедурата по продажба да бъде определен депозит в размер на 10 % от началната цена; (6) разходите по прехвърлянето на собствеността да са за сметка на купувача; (7) синдикът да сключи предварителен договор със спечелилия търга незабавно след провеждането му по образец, приложен към обявлението; (8) сключване на окончателен договор (в нотариална форма, където е необходимо) - в 45 дневен срок от предварителния договор; (9) плащане на разликата до пълния размер на постигната цена - преди или едновременно с окончателния договор.

           Така описаната процедура да се пР.га за активите, за които изрично е посочено в решението на СК. За останалите активи процедурата да се определя по преценка на синдика.

           Искането е основателно,като направено от оправомощено лице и въз основа на законосъобразно отправена молба до синдика.

           Воден от гореизложеното и на основание чл.674 от ТЗ ,Д.ки окръжен съд

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И :

 

         

              СВИКВА събрание на кредиторите на  „А.С.” АД, гр. Д.,   /в несъстоятелност/       на 10.11.2017 г. от 11,30   часа в сградата на Окръжен съд гр.Д.,зала № 6 ,с дневен ред  : 1. Определяне на активите за оценяване;2.Определяне на оценители и възнагражденията ми;3. Определяне на метода на оценка.3.Определяне на процедурата на продажба.

           Определението подлежи на незабавно изпълнение,като се впише в съдебния регистър,съобщи се на синдика и се  обяви в Търговския регистър.

          Определението не подлежи на обжалване.  

                                                          

                                       

                                                               Окръжен съдия: