П Р О Т О К О Л

                                    гр. Добрич, 12.10.2017 г.

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, Търговско отделение, в публично съдебно заседание на дванадесети октомври две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: АДРИАНА ПАНАЙОТОВА

 

При участието на секретаря Билсер Мехмедова – Юсуф, сложи за разглеждане търговско дело №128 по описа за 2017 година, докладвано от Председателя.

На именното повикване в 10.00 часа, се явиха:

ИЩЕЦЪТ „***“ ООД, гр. *** - редовно призован чрез адв. Х.Х., не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ П.Г.А. – редовно призован чрез пълномощника си адв. П.А., не се явява, представлява се от адв. П.А. и от адв. Я. М., редовно упълномощени по делото от преди.

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

Адв. П.А.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ, като взе предвид становището на явилата се страна и с оглед липсата на процесуални пречки за разглеждане на делото

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СЪДЪТ докладва:

Постъпила е писмена молба с вх. рег. №6413/11.10.2017г. от ищеца „***“ ООД, за отказ от иска.

Адв. П.А.: Считаме, че молбата е основателна. Запознати сме с нея. Така или иначе става дума за отказ от иска и нашата воля не е ирелевантна. Молим делото да бъде прекратено. Нямаме искания за разноски.

СЪДЪТ, като взе предвид постъпилата молба за отказ от иска подадена от ищеца „***“ ООД чрез управителя Х.Р.П., подадена на основание чл.233 ГПК

О П Р Е Д Е Л И : №497

ПРЕКРАТЯВА производството по т. д. №128/2017г. по описа на Окръжен съд – гр. Добрич.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – гр. ***, в 7-дневен срок от съобщаването му, за ищеца „***“ ООД.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – гр. ***, в 7-дневен срок от днес, за ответника П.Г.А..

 

ДЕЛОТО приключи в 10.05 часа.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен на 12.10.2017 г.

 

 

СЕКРЕТАР:                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: