Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 660

град Добрич, 08.11.2017г.

Добрички окръжен съд, наказателно отделение, в закрито съдебно заседание на осми ноември, две хиляди и седемнадесета година,

съдия: Калиптен Алид,

разгледа ч.н.д. № 379 по описа на ОС-град Добрич за 2017г.

 

Производството е образувано по реда на чл.159а, ал.1, пр.2 от НПК по искане на прокурор от ОП-град Добрич, наблюдаващ БП № 216/2017г. по описа на РУ - Каварна при ОД на МВР – град Добрич за задължаване на съответните предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, да предоставят създадените при осъществяване на тяхната дейност данни, необходими за изясняване на фактически обстоятелства, попадащи в предмета на доказване на делото.

Видно от предоставените материали от разследването е, че бързото производство е започнало за извършено тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК – престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

С оглед разкриване на информация от съществено значение за предмета на делото, възниква необходимост от предоставянето на данни за периода 23.10.2017г. – 05.11.2017г. от предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги относно абонати на съответните СИМ-карти, посочени от двама от разпитаните свидетели и обвиняемия, разпитани по делото.

Предвид изложените констатации и съображения, искането на ОП -  град Добрич за целите на текущото разследване се явява законосъобразно и обосновано, поради което на основание чл.159а от НПК

 

РАЗПОРЕЖДАМ:

 

Задължавам във връзка с воденото разследване по БП № 216/2017г. на РУ-К. при ОД на МВР-град Д. предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/-или услуги – „*****”ЕАД –София, „*****” ЕАД – София и „****** -*****”ЕАД - София да предоставят данни  на младши разследващ полицай Екатерина Денчева за периода 23.10.2017г. – 05.11.2017г. относно следното:

1. Информация за всички изходящи и входящи повиквания, както и текстови съобщения от мобилни и фиксирани абонати от и към телефон със СИМ карта с номер ******с ползвател ****** от град К., като на установените в справката абонати се посочат данни за три имена, ЕГН и адрес.

2. Информация за всички изходящи и входящи повиквания, както и текстови съобщения от мобилни и фиксирани абонати от и към телефон със СИМ карта с номер ******* с ползвател С. А. С. от град К., като на установените в справката абонати се посочат данни за три имена, ЕГН и адрес.

3. Информация за всички изходящи и входящи повиквания, както и текстови съобщения от мобилни и фиксирани абонати от и към телефон със СИМ карта с номер****** с ползвател В. И. Ж. от град Д., като на установените в справката абонати се посочат данни за три имена, ЕГН и адрес.

4. Да се предостави информация за лицата /три имена, ЕГН и адрес/, които са титуляри на СИМ карти с номера ****************.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: