Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

№ 168

Гр.Добрич,01.11.2017 г.

                                                В   ИМЕТО НА НАРОДА

Добрички окръжен съд,Търговско отделение,в закрито съдебно заседание,проведено на  първи ноември,две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:АДРИАНА ПАНАЙОТОВА

като разгледа докладваното от съдията Адриана Панайотова ,

ч.т.дело № 289  по описа  за 2017 година

и за да се произнесе,взе предвид следното:

 

 

              Производството е по реда на  чл. 625, ал. 1 от ГПК.

               

 

 

 

Депозирана е молба за издаване на Европейска заповед за плащане от упълномощен процесуален представител на ЕООД „ ***“,ЕИК *** гр.Варна, срещу Е.Р.Ф.,гражданин на Обединеното кралство,за сумата от 7 893,98 евро,представляваща вземане,произтичащо от договор за поддържка и управление за периода 01.01.2009 г.-31.12.2017 г.

 

 

 

 

Поискано е и заплащането на разноски за платената държавна такса и адвокатско възнаграждение.

               Към м 

 

 

 

олбата - формуляр А,са приложени  писмени доказателства.Като основание за вземането е посочено неизпълнение на задължението на длъжника по договора,което е цедирано на молителя от „ ***“,ЕИК ***,гр.София.

               Молбата е допустима,но е неоснователна,тъй като не е подкрепена с доказателства,които да удостоверят основателността на вземането.Не са представени доказателства за уведомяване на длъжника за извършената цесия,съгласно чл.99,ал.3 от ЗЗД. Приложеното потвърждение към молбата за прехвърляне на вземане няма дата и не сочи договор за цесия.Приложеното уведомление за цесията до длъжника ,също няма дата  и   не установява по никакъв начин получаване от длъжника.

               Съдът намира,че  са налице  предпоставките на  чл.11,т.1,б.“б“ от Регламент (ЕО) № 1896/2006 г. на Европейския парламент и на Съвета от 12.12.2006 г. за създаване на процедура за европейска заповед за отхвърляне на молбата като неоснователна.

 

 

 

             Като се води от гореизложеното,Добрички окръжен съд

                                                   

Р       Е      Ш      И  :

 

              ОТХВЪРЛЯ  молбата на ЕООД „ ***“,ЕИК *** гр.Варна,за издаване на европейска заповед за плащане срещу Е.Р.Ф.,гражданин на Обединеното кралство ,от гр.***за сумата от за сумата от 7 893,98 евро,представляваща вземане,произтичащо от договор за поддържка и управление за периода 01.01.2009 г.-31.12.2017 г., цедирано на молителя от АД „ ***“,ЕИК ***,гр.София.

               Решението не подлежи на обжалване.

 

                

                                                                                          Окръжен съдия: