О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н  И   Е

 

 

№ 544

 

 

гр. Добрич,  08.11.2017 г.

 

 

 

                       В     И  М  Е  Т  О     Н  А      Н  А  Р  О  Д  А      

 

 

 

 

         ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на осми ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:

        ПРЕДСЕДАТЕЛ:  АДРИАНА ПАНАЙОТОВА     

                           ЧЛЕНОВЕ:  ТЕМЕНУГА СТОЕВА                    

                                                  ГЕОРГИ ПАВЛОВ  

разгледа докладваното от СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ ч. т. д. № 273/2017 г.  по описа на Добричкия окръжен съд:     

         Производството е по чл. 279 във вр. с чл. 274 и сл. ГПК.

         Частно гражданско дело № 273/2017 г. по описа на Добричкия окръжен съд е образувано по частна жалба на С.А.П. ***  срещу Разпореждане № 664/01.06.2017 г. по гр. д. № 489/2017 г.  по описа на Балчишкия районен съд.

         С атакувания съдебен акт, първостепенният съд е върнал жалбата на „**“ ООД  с. Оброчище срещу Заповед № 249/13.10.2016 г., издадена по ч. гр. д. № 489/2016 г. на Балчишкия районен съд в  частта относно разпореждането с което се уважава молбата за незабавно изпълнение.

         Обжалваният съдебен акт е постановен от първостепенния съд след връщане на частното гражданско дело от въззивната инстанция с указания за администриране на жалбата.

         Първостепенният съд е изпълнил указанията на въззивната инстанция, като е указал на жалбоподателите да представят доказателства относно допустимостта на жалбата им и след констатиране на неизпълнението на указанията е постановил своя съдебен акт.

         Първостепенният съд е пропуснал да се произнесе по отношение на последиците от неизпълнение на указанията от страна на длъжника С.А.П..

С оглед изложените съображения, Съдът следва да върне делото на първа инстанция за произнасяне по отношение на последиците от неизпълнение на дадените от съда указания от страна на длъжника С.А.П..

С оглед гореизложените съображения и на осн. чл. 279 във вр. с чл. 250 ГПК, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И   :

 

ВРЪЩА ч. гр. д. № 489/2016 г. та Балчишкия районен съд за произнасяне по отношение на последиците от неизпълнение на дадените от Съда указания от страна на длъжника С.А.П..

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

ЧЛЕНОВЕ:

1.

 

 

 2.