О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   № 579

 

                                    Гр.Добрич   27.11.2017г.

 

 

 

Добричкият окръжен съд търговско отделение в закрито заседание на двадесет и седми ноември през две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                         СЪДИЯ: ТАНЯ АНГЕЛОВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Т.Ангелова т.д.№ 293/2017г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич и за да се произнесе,взе предвид следното:

          Постъпила е жалба от Б.Д.Б. *** като упълномощено лице от К.Д.Р.Л.от В.  срещу отказ на Агенция по вписванията Търговски регистър  за вписване обявяване на дружеството в ликвидация с ликвидатор К.Л.

          С разпореждане от 02.11.2017г. съдът е дал едноседмичен срок на молителя да представи документ за внесени 25 лв. по сметка на ДОС представляващи държавна такса.Съобщението е получено от пълномощника на молителя  на 08.11.2017г.Към настоящата дата определената сума не е внесена по сметка на ДОС.

        Съдът намира,че невнасянето на определената държавна такса представлява пречка за движението на делото и се приравнява на нередовност на исковата молба.Съдът е дал срок на страната за отстраняване на нередовността с предупреждение за последиците.Нередовността не е отстранена в срока,поради което са налице условията на чл.129 ал.3 ГПК за връщане на жалбата.

        Предвид гореизложеното  Окръжният съд

                  О П Р Е Д Е Л И :

        ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№ 293/2017г. по описа на Окръжен съд гр.Добрич и ВРЪЩА жалбата с приложенията на молителя.

        Определението може да се обжалва с частна жалба пред Апелативен съд гр.Варна в едноседмичен срок от съобщението до молителя.

 

                                                                 Съдия: