О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

        1069                                  08.12.2017 год.                            гр.Добрич

Добричкият  окръжен съд                                      гражданско отделение

На осми декември                                                                            2017 год.

В закрито заседание в следния състав:

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:        ДИАНА ДЯКОВА

                                                          ЧЛЕНОВЕ:ДЕСИСЛАВА НИКОЛОВА

                                                                                             ГАЛИНА ЖЕЧЕВА

Като разгледа докладваното от председателя в.ч.гр.д.№ 548/2017 год. за да се произнесе съобрази следното:

Производството по делото е образувано въз основа на частна жалба рег.№ 19342/13.11.2017 год.,подадена от З.М.Ч.,ЕГН **********,*** срещу  определение от проведено на дата 09.11 2017 год. съдебно заседание по гр.д.№ 3352/2017 год.,с което Добричкият районен съд й е указал  в качеството й на заинтересованата страна З.Ч. – баба на малолетното дете А.Е., да осигури присъствие на детето на 13-ти ноември в 10:00 часа в ОД на МВР гр. Добрич за издаване на задграничен паспорт на детето.

         Частната жалба е недопустима.

         Производството по гр.д.№ 3352/2017 год. на ДРС е образувано по молба на Дирекция“Социално подпомагане“-Добрич ,с която е заявено искане по чл. 26 от Закона за закрила на детето.

         В това производство е недопустимо да бъдат разглеждани искания по повод  издаване на документи на малолетни деца.В проведеното открито съдебно заседание ,съдът  е посочил,че не е в правомощията му да задължава  страните да изпълнят определени фактически действия по повод документи за самоличност на дете.С оглед на горното,определението му не носи задължителен характер,а съставлява указание без каквато и да е правна стойност.Същото не е от вида на посочените в разпоредбата на чл. 274 ал.1 от ГПК-не прегражда развитието  на делото и не е предвидена в закона  изричната му обжалваемост.

         С оглед на горното,съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ частна жалба рег.№ 19342/13.11.2017 год.,подадена от З.М.Ч.,ЕГН **********,*** и ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО  по делото.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в седмичен срок от съобщаването му на страните пред Апелативен съд-Варна.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                ЧЛЕНОВЕ:1.                            2.