Р     Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

№ 126

 

гр.Добрич,  18.12.2017 г.

 

                                        В    ИМЕТО    НА    НАРОДА

 

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД           ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ  в закрито заседание на осемнадасети декември две хиляди и седемнадесета  година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа ф. д. № 882/2004г. , и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 595, ал. 1 ГПК.

Регистърното производство е образувано по писмено искане за вписване на промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване в регистъра за сдруженията с нестопанска цел по партидата на Народно читалище „**” с. А., общ. Добричка, област с адм. център гр. Добрич.

Искането е подадено от оправомощеното с оглед разпоредбите на чл. 600, т. 1 лице – от председателя на читалищното настоятелство,  който съгл. чл. 9, ал. 3 във вр. с ал. 2 ЗНЧ следва да подаде молбата за вписване на промени.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на осн. чл. 602, ал. 2 ГПК,  провери наличието на подлежащите за вписване обстоятелства и допустимостта на тяхното вписване и приема за установено следното:

Към молбата, съобр. изискванията на чл. 601, ал. 2 ГПК са приложени необходимите документи за подлежащите на вписване обстоятелства:

Решение на настоятелство на народното читалище за назначаване секретар; Свидетелство за съдимост на секретаря, установяващи липсата на законовите запрети на чл. 19 ЗНЧ ( не е лице, осъждано на лишаване от свобода за престъпления от общ характер ); Декларация на секретаря по чл. 19а ЗНЧ във вр. с чл. 14 ЗПРКИ; Нотариално  заверен образец от подписа на секретаря на читалището, съобразно изискванията на чл. 9, ал. 2, т. 3 ЗНЧ във вр. с чл. 601, ал. 2 ГПК.

          С оглед изложените съображения и осн. чл. 602 ГПК,  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

 

Р    Е    Ш   И :

 

ВПИСВА промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ДОБРИЧКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “** – 2004 г.” със седалище и адрес на управление с. А., общ. Добричка, област с адм. център гр. Добрич, както следва:

ЗАЛИЧАВА Д.М.Т.ЕГН ********** като секретар на народното читалище.

ВПИСВА П.Я.К.ЕГН ********** като секретар на народното читалище.

УПРАВЛЕНИЕ И ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО: Народно читалище „** – 2004 г.” с. А., общ. Добричка, област Добрич се управлява и представлява от Председателя на читалището И.П.Я.ЕГН ********** и Секретаря на читалището П.Я.К.ЕГН **********, заедно и поотделно.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ  ЧРЕЗ ВПИСВАНЕ В РЕГИСТЪРА ЗА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА СЪОБЩАВАНЕ НА МОЛИТЕЛИТЕ.  

РЕШЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ. 

 

 

     

                                                                  СЪДИЯ: