Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  № 125

     В ИМЕТО НА НАРОДА         

            гр.Добрич 15.12..2017 г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на  петнадесети декември                  

през две хиляди и седемнадесета                              година в състав:

                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:Т.Стоева

                                                                        ЧЛЕНОВЕ:

                                                                                                                                                                              

при  секретаря ……………………................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева..........Ф.д.№33

от 2017г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

   Производството е по чл.18 от ЗЮЛНЦ.

   Постъпило е заявление от представляващия новоучредено сдружение с нестопанска цел с наименование СКХГ“***“,със седалище и адрес на управление-гр.Г.Тошево,обл.Добричка,ул.“***“№14 с искане за вписване на сдружението в регистъра на Добрички окръжен съд за сдружения с нестопанска цел.

   Искането е основателно.

   Към заявлението са приложени всички изискуеми се съгласно ЗЮЛНЦ писмени доказателства-Учредителен протокол от 08.12.2017г. с взети решения за учредяване на сдружението,определянето му за извършване на дейност в обществена полза ,приемане на устава му и избор на управителни органи и представляващ.Представен е списък с подписи на учредителите на заявителя.Представляващият и председател на управителния съвет представя нотариално заверено съгласие да изпълнява възложената му дейност и образец от подписа си.Членовете на УС представят свидетелства за съдимост.Целите и средствата на сдружението са идеални и непротиворечат на закона.

   Внесена е такса за вписване.

   Водим от изложеното Окръжният съд,

       Р  Е  Ш  И:

   ВПИСВА в регистъра на Добрички окръжен съд за сдружения с нестопанска цел новоучредено сдружение с наименование   “***“,със седалище и адрес на управление-гр.Г.Тошево,обл.Добричка,ул.“***“№14 и с цели:

1.Да развива спорта във всичките му форми.

    2.Да създава условия  за повишаване на физическата подготовка на подрастващите и постигане на високи спортни резултати чрез участие  в републикански и международни състезания.

    3.Да организира,координира и обслужва общите дейности на своите членове.

    4.Да оказва методическа и квалификационна консултативна помощ на своите членове.

   5.Да осъществява преки контакти и сътрудничество  със сродни национални и международни организации за постигане на общи цели в областта на спорта.

   6.Да сътрудничи с държавните органи и общините в  подпомагане на борбата с употребата на допинг и насилието в спорта.

   7.Да подпомага и популяризира  новите методи и подходи в областта на образованието и в отношението към спорта на подрастващото поколение.

   СРЕДСТВА за постигане на целите са:

1.     Членски внос.

2.     Разработва ,прилага и внедрява системи  за развитието на физическата годност,професионалните специализирани спортни умения,както и подходите за тяхното усъвършенстване.

3.     .Осъществява сътрудничество с държавните и общински органи и организации и спортните организации с цел подпомагането и развитието на спортната дейност сред спортистите и подрастващите.

4.     Организира повишаването на квалификацията и преквалификацията на своите членове,включително и чрез изучаване на чуждия опит.

5.     Предприема действия срещу всякакви форми на дискриминация и насилие в спорта.

Сдружението ще осъществява дейност в ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА.

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ на сдружението е:

1.Развитието,координирането,практикуването и администрирането на спортно –състезателната дейност сред спортистите и членовете на клуба,както и представляване на интересите на своите членове и спорта пред национални и международни учреждения и институции.

2.Разработване  и приемане на правилници,наредби,програми и други вътрешни нормативни актове,свързани с дейността на СКХГ“***“.

3.Организиране и провеждане на различни прояви-школи,семинари,конференции ,симпозиуми  и други обществено приети форми на общуване и контакти ,свързани със спорта.

4.Изгражда спортни обекти.

5.Подготвя състезатели.

ПРЕДМЕТ НА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ на сдружението е:издателска и рекламна дейност,представителство,консултантски услуги,отдаване под наем на собствено имущество,търговия със спортни стоки и артикули,както и други незабранени от закона дейности,които не противоречат на целите и на основния предмет на клуба.

Правилата за възникване и прекратяване на членството  са уредени в чл.8-чл.16 от Устава на сдружението.

ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ на сдружението на Управителен съвет и председател.

ЧЛЕНОВЕ на Управителния съвет са:

1.П.Д.П. ЕГН **********/ПРЕДСЕДАТЕЛ/

2.С.П.С.ЕГН **********

3.Ж. П.Д. ЕГН **********

Сдружението се представлява от Председателя на УС  П.Д.П. ЕГН **********.

Решението подлежи на незабавно изпълнение като се впише в регистъра на Добрички окръжен съд за сдружения с нестопанска цел и се съобщи на молителя.

Решението не подлежи на обжалване.

  

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: