О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

                                28               ,12.01.2018 година, град Добрич

                                    

          ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,гражданско отделение

 На дванадесети януари две хиляди и осемнадесета година

 В закрито заседание в следния състав :

 

                                        Председател  : ДИАНА ДЯКОВА 

Членове : ДЕСИСЛАВА Н.        

                ЖЕЧКА МАРГЕНОВА

 

        

като разгледа докладваното от съдията Десислава Н. въззивно част-но гражданско дело номер 582 по описа за 2017 година, намира следното :

 

                   Производството е образувано по възражение с вх.№ 3007/28.11. 2017 г. ( по регистратурата на ТРС ) по член 423 от ГПК, подадено от Ан-тон Г.Й. чрез пълномощник , срещу заповед № 201 от дата 25.20.2016 г. по член 410 от ГПК, издадена от Тервелския районен съд  по ч.гр.д.№ 342/2016 г. срещу наследодателя му Б.И.Й. за изпълнение на парични притезания .

         Възражението е изпратено от заповедния съд, който е пропуснал да извърши проверка за неговата редовност. Въззивният съд установява, че

( обратно на посоченото във възражението ) ,не е приложено пълномощно за адвоката ( адвокат Д.К. *** ) ,чрез когото е по-дадено, както и че не е приложен документ за внесена по сметка на ДОС държавна такса по член 16 от Тарифата за държавните такси, които се съ-бират от съдилищата по ГПК в размер от 25 лева ( с оглед разясненията на т.15 от ТР № 4 от 18.06.2014 г. по тълк. д.№ 4/2013 г. на ОСГТК ). Посоче-ните нередовности следва да се отстранят по указания на заповедния съд, на който делото ( след прекратяване на настоящото производство ) да се изпрати .

         Воден от горното, ВЪЗЗИВНИЯТ СЪД

                                               О   П   Р   Е   Д   Е   Л    И    :

         ПРЕКРАТЯВА производството, ИЗПРАЩА делото на Тервелския съд за администриране на възражението по член 423 от ГПК съобразно горните указания и повторното ( ако се отстранят нередовностите в срок )  му изпращане на въззивния съд .

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ. 

 

                   ПРЕДСЕДАТЕЛ :                 ЧЛЕНОВЕ :  1.

                                                                                       2.