О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                                       № 51

 

                                    гр.ДОБРИЧ  25.01.2018г.

 

                                    В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

 

  ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ДВАДЕСЕТ И  ПЕТИ ЯНУАРИ 2018Г.в състав:

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: А.ПАНАЙОТОВА                        ЧЛЕНОВЕ: Т.  СТОЕВА                                                                                                                      

              Е. ИВАНОВА

                                                                            

  Като разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева Иванова вз.гр.д.№ 20/2018г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе  предвид следното:

  Производството е образувано по частна жалба на  ЕООД „***“, ЕИК ***,със седалище и адрес на управление гр. Д.,представлявано от Д.К.Д.,ЕГН: **********,срещу Разпореждане  от 07.11.2017г.,с което е отказано прекратяването на изпълнително дело № 945/2017г. по описа на ЧСИ Л.Т..

  Добричкият окръжен съд,като взе предвид постъпилата частна жалба,намира,че същата не подлежи на разглеждане по същество в производството по настоящото дело,тъй като по отношение на нея не е спазена предвидената в ГПК процедура за администрирането й.

  По делото липсва копие от разпореждането от 07.11.2017г.,което се обжалва.Липсата на този акт възпрепятства установяване мотивите на ЧСИ,на които същият се е позовал при постановяването му и прави невъзможно произнасянето на въззивната инстанция по съществото на спора.

  По изложените съображения и с оглед обстоятелството, че при  обжалване по реда на чл.435 от ГПК въззивната инстанция не разполага с правомощия по администриране на частните жалби,а следва да се произнесе по тях най-късно в едномесечен срок от образуване на делото, производството по настоящото дело следва да се прекрати, като жалбата се върне  на ЧСИ Л.Т.за изпълнение на процедурата по администрирането й.

 

 

    Воден от гореизложеното, Добрички окръжен съд

 

 

                                       О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И :

 

 

    ПРЕКРАТЯВА производството по вз.гр.д.№ 20/2018г.по описа на Добрички окръжен съд.

    ВРЪЩА на ЧСИ Л.Т., рег. № 737 при Камарата на ЧСИ частна жалба,с вх.рег.№  47728/29.11.2017г.,подадена от ЕООД „***“,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление гр. Д.,представлявано от Д.К.Д., ЕГН: **********,срещу разпореждане  на ЧСИ от 07.11.2017г.,с което е отказано прекратяването на изпълнително дело № 945/2017 по описа на ЧСИ Л.Т.,за  извършване на необходимите действия по администрирането й,съобразно дадените в настоящото определение указания.

    ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

ПРРЕДСЕДАТЕЛ:                                     ЧЛЕНОВЕ:  1.                   2.