Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  № 1

               В ИМЕТО НА НАРОДА

 

       Гр.***       15.01.2018г.

  ***КИ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ 

 в закрито заседание на петнадесети януари

две хиляди и осемнадесета година                                 в състав:

                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Т.Стоева

 като разгледа                                   Т.д..№259

 по описа за 2012 г.           и за да се произнесе взе предвид

 следното:

     Производството е по чл.632 ал.5 във вр.с ал.1 от ТЗ.

     Постъпила е молба от постоянния синдика на „***“ООД,в производство по несъстоятелност ,гр.*** за спиране на производството по несъстоятелност на длъжника,поради липса на парични средства за продължаване на производството.

    Окръжният съд,като се запозна с доказателствата по делото намира,че подадената молба е основателна,по следните съображения:

    С Определение от 31.01.2017г. съдът е отправил покана по чл.629б от ТЗ до кредиторите на дружеството НАП гр.София и „Ю.Б“АД,гр.София за предплащане на разноски в производството по несъстоятелност,а с Определение от 12.12.2017г. е отправил покана и до останалите кредитори на дружеството-П.П.Д.,“***-М“ЕООД и „ЕНЕРГО ПРО ПРОДАЖБИ“АД,гр.Варна за предплащане на разноски ,с цел продължаване на производството по несъстоятелност,а именно осребряването на налични активи,които многократно са предлагани на пряко договаряне ,но не са се явили кандидат купувачи.Без авансиране на паричните суми,определени от съда за синдика ще бъде невъзможно отново да изготви оценки на имотите и да ги предложи на пряко договаряне.Поради тези причини съдът е счел ,че се налага отправяне на покани по чл.629б от ТЗ до кредиторите на дружеството.Същите са уведомени,че при отказ от предплащане на определените суми,производството по делото подлежи на спиране.

    Водим от изложеното Окръжният съд,

         Р  Е  Ш  И:      

   СПИРА производството по несъстоятелност на „***“ООД,ЕИК ***,обявено в несъстоятелност по т.д.№259/2012г. по описа на ***ки окръжен съд.

    Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна в едноседмичен срок от вписването му в ТР.

 

                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: