Р   Е   Ш   Е   Н   И  Е

                                                            № 28

                                         Гр.Д.  16.02.2018г.

                                         В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

  Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито  заседание на ШЕСТНАДЕСЕТИ ФЕВРУАРИ 2018г.в състав:

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Т.АНГЕЛОВА                                ЧЛЕНОВЕ:Т.СТОЕВА

                                                                                                ЕВА И.

 

  Като  разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева И. вз.гр.д.№ *7/2017г.по описа на ДОС и за да се произнесе  взе  предвид следното:

 

  Производството е по реда на чл.247,ал.1,предложение първо от ГПК.

  При извършена служебна проверка на решението,с което е приключило производството по делото,съдът констатира,че в мотивите на решението е формирал извод за неоснователност на жалбата срещу постановлението на ЧСИ в частта й относно сумата от *лв.,но досежно тази сума е пропуснал да се произнесе с отделен отхвърлителен диспозитив.

  С оглед горното и на основание чл.247,ал.1,предл.1 от ГПК,съдът намира,че следва да допусне поправка на очевидна фактическа грешка,изразяваща се в допълване на постановения диспозитив на решението с отхвърляне като неоснователна на жалбата в частта й относно сумата от *лв.

  За решението съгласно указанията на Апелативен съд,гр.Варна,дадени в постановеното по ч.гр.д.№ 46/2018г.по описа на съда определение,следва да бъдат уведомени освен жалбоподателя Ю.А. и присъединените взискатели ЕАД „ Р.Б“ и ЕООД    „***“ и длъжниците на участващите в обжалваното разпределение взискатели,а именно:М.В.Б.,Г.Т.Р.и Т.Р.Д..

  По изложените съображения,Д.кият окръжен съд

  

                                             Р       Е       Ш       И :

 

  ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка в постановеното по вз.гр.д.№*7/2017г.по описа на ДОС Решение № 333/13.12.2017г.,в следния смисъл:

  ДОПЪЛВА диспозитива на решението,като:

  ОТХВЪРЛЯ  подадена от Ю.В.А.,ЕГН:**********,***,чрез адв.П.П.,ДАК,жалба срещу изготвеното по изп.д.№ ** по описа на ЧСИ Н.Н.,рег.**,район на действие ОС Д.,Постановление за разпределение на сума по чл.460 от ГПК,предявено на 14.07.2017г.,В ЧАСТТА Й,с която се обжалва разпределението по съразмерност между взискателите на сумата от *лв.

  РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Апелативен съд,гр.Варна в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

  ПРЕПИС от решението да се връчи освен на жалбоподателя Ю.А. и присъединените взискатели ЕАД „ Р.Б“ и ЕООД    „***“ и на длъжниците на участващите в обжалваното разпределение взискатели,а именно:М.В.Б.,Г.Т.Р.и Т.Р.Д..

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                          ЧЛЕНОВЕ: 1.               2.