О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е     №91

                  гр.Добрич 20.02.2018 г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито  заседание  на двадесети февруари                 

през две хиляди и осемнадесета                       година в състав:

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:Т.СТОЕВА

                                           ЧЛЕНОВЕ:      Е.ИВАНОВА

                                                                  Г.ПАВЛОВ

при  секретаря …………..............      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева.........В.т.д.№51

от 2018 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното:

  Постъпила е въззивна жалба от „***“ЕООД,ЕИК ***,със седалище и адрес на управление –гр.В.,ет.партер,представлявано от управителя Г.К.,чрез адв.Б.З. ,съдебен адрес ***,офис 1 срещу Решение №157/13.11.2017г.по гр.д.№151/2017г.на РС гр.Балчик.

  Жалбата е подадена в законоустановения срок.

  Жалбата страда от нередности,подлежащи на отстраняване чрез надлежното й администриране от първоинстанционния съд,а именно:Не е представено адвокатско пълномощно на процесуалния представител на жалбоподателя за въззивната инстанция.Представеното на л.7 по гр.д.№151:2017г.по описа на БРС не е попълнено с необходимите реквизити-номер на делото,съд,,насрещна страна,поради което не следва да се приеме,че то важи и за настоящата инстанция.Не е внесена дължимата държавна такса.

  Съдът е сезиран с два иска,за всеки от които е внесена съответно сумата от 239 лв. и допълнително в срока за изправяне на нередностите на исковата молба-238 лв.Сбора на внесените по исковете държавни такси е в размер на сумата от 577 лв.Съгласно чл.18 ал.1 пр.1-во от Тарифата за таксите събирани от съдилищата по ГПК дължимата държавна такса по жалбата възлиза на половината от първоначално внесената и е в размер на 288,50 лв.Следва към първоначално внесената държавна такса по жалбата от 119,50 лв.да се довнесе сумата от 169 лв.допълнителна държавна такса.

   На основание чл.262 ал.1 от ГПК районният съд следва да укаже на жалбоподателя в едноседмичен срок да отстрани констатираните нередовности и след отстраняването им да изпрати повторно делото на ДОС за произнасяне по съществото на жалбата.

  Водим от изложеното Окръжният съд,

     О  П  Р   Е  Д  Е  Л  И:

  ПРЕКРАТЯВА производството по в.т.д.№61/2018г.по описа на ДОС.

   ВРЪЩА делото  на РС гр.Балчик за администриране на подадената въззивна жалба срещу постановеното по гр.д.№151/2017г.решение,съобразно мотивите на настоящото определение.

  Определението не подлежи на обжалване.

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                   ЧЛЕНОВЕ:1.             2.