Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  № 4

      В ИМЕТО НА НАРОДА     

            гр.Добрич 19.03.2018 г.

                                      

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на деветнадесети март                 

през две хиляди и осемнадесета                              година в състав:

                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:Т.Стоева

                                                                        ЧЛЕНОВЕ:

                                                                                                                                                                              

при  секретаря  …………........................      и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева...........Ф.д.№2

от 2018г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

      Производството е по чл.595 от ЗЮЛНЦ във вр.с чл.19 и чл.20 от Закона за вероизповеданията.

     Постъпило е заявление от пастор А.В.Е.ЕГН **********,в качеството му на представител на Местно поделение в състава на Съборната структура „***“ към Национален алианс „***“ за вписване на местно поделение на църквата  с наименование „***“,със седалище и адрес на управление-гр.Д.в регистъра на сдружения с нестопанска цел при Добрички окръжен съд.

   Искането е основателно и следва да бъде уважено.

   Представен е протокол от 18.06.2017г.на Общото събрание на религиозна общност „***“-гр.Добрич,с взето решение да бъде регистрирано местно поделение към вероизповеданието НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС „***“,съборна структура „***“.Избрани са органи на управление на сдружението.

  Национален алианс на обединените божии църкви е регистриран в СГС по гр.д.№1661/2003г. по описа на съда,а Съборна структура „***“ е регистрирана с Решение от 03.07.2003г. по ф.д.№5023/2003г.на СГС като местно поделение на религиозната институция НА“***“.

   С РЕШЕНИЕ ОТ 21.02.2018 г.на НА“***“ заявителят е приет като член на  НА“***“ при СС „***“,съгласно чл.85 от Устава на вероизповеданието.С декларация от 06.03.2018г. НА“***“ декларира ,че СС „***“ приема за свой вътрешен правилник устава на вероизповеданието НА“***“,който е приложен по делото.

   Като представител на местното поделение на вероизповеданието е упълномощен Н.В.М.-Председател на Център за оживление „Отворено небе“-гр.Добрич.

   Избрани са органи на управление на местното поделение на вероизповеданието –Духовен съвет  на религиозната общност,съобразно решение от 09.03.2018г. с Председател/пастор на духовния съвет –Н.В.М.,който ще представлява сдружението и представя нотариално заверен образец от подписа си и членове на Духовния съвет-секретар и двама презвитери.Ръководството на местното поделение е утвърдено от НС на изповеданието НА“***“.

   Местното поделение на вероизповеданието е законосъобразно учредено-спазен е вътрешния правилник на Съборната структура  ,не са налице и законови пречки за учредяване на местното поделение,поради което то следва да се впише в регистъра на ДОС за сдружения с нестопанска цел.

   Внесена е държавна такса.Налице е справка за уникалност на наименованието.

   Водим от изложеното Окръжният съд,

       Р  Е  Ш  И:

   ВПИСВА в регистъра на Добрички окръжен съд за местни поделения на вероизповеданията  местно поделение на Национален Алианс“***“,регистриран с Решение по ф.д.№1661/2003г.по описа на СГС към Съборна структура „***“,регистрирана с Решение от 03.07.2003г.по ф.д.№5023/2003г.по описа на СГС,с наименование „***“,със седалище и адрес на управление-гр.Д.и с органи на управление:

   ДУХОВЕН СЪВЕТ в състав:

Председател-Н.В.М.  ЕГН **********.

Членове:

1.Р.Н.М.ЕГН **********/СЕКРЕТАР/

2.С.Г.Г.ЕГН **********/ПРЕЗВИТЕР/

3.Й.Г.Б.ЕГН **********/ПРЕЗВИТЕР/

   Поделението на вероизповеданието се представлява от Н.В.М.  ЕГН **********.

  Решението подлежи на незабавно изпълнение като се впише в регистъра на Добрички окръжен съд за сдружения с нестопанска цел-местни поделения на вероизповеданията и не подлежи на обжалване.

   Решението да се съобщи на заявителя.

 

                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: