Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

 

№ 49

 

 

гр. Добрич, 15.03.2018 г.

 

 

В      И М Е Т О     Н А       Н А Р О Д А

 

                ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД   ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на петнадесети март  две хиляди и осемнадесета година в състав: СЪДИЯ ГЕОРГИ ПАВЛОВ разгледа т. д. № 53 по описа на Добричкия окръжен съд за 2018 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

          Производството е по чл. 25 от Закона за търговския регистър.  

Търговско дело № 53/2018 г. по описа на Добричкия окръжен съд е образувано по жалба на „***“ ЕООД гр. Добрич срещу отказ на длъжностното лице по регистрацията към Агенцията по вписванията към Министерство на правосъдието на Република България по заявление за вписване на промени по партидата на дружеството в търговския регистър.

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, на осн. чл. 25 ЗТР, като прецени доказателствата по делото, приема за установено следното:

Жалбата е подадена от оправомощено лице в рамките на законоустановения седемдневен срок - арг. чл. 25, ал. 1 ЗТР. Същата е  ДОПУСТИМА, поради което следва да се разгледа по същество.

Разгледана по същество, жалбата се явява НЕОСНОВАТЕЛНА, поради следните съображения:

Заявителят е поискал поправка на явна фактическа грешка на вписване на следните промени в обстоятелствата, подлежащи на вписване в търговския регистър по партидата на търговското дружество.

Агенцията по вписванията към Министерство на правосъдието на Република България е постановила отказ по горепосоченото заявление.

Изводите на длъжностното лице по регистрацията са правилни и законосъобразни.

Дружеството е било пререгистрирано в търговския регистър с оглед действителното му правно състояние на заличен търговец по силата на закона – § 5г, ал. 5 ПЗР на ЗТРРЮЛНЦ. Вписаното обстоятелство не препятства извършването на действия по ликвидация - § 5г, ал. 5 ПРЗ на ПЗР на ЗТРРЮЛНЦ.

Изложените съображения налагат извода за правилност и законосъобразност на отказа на длъжностното лице по регистрацията.

С оглед изложените съображения, жалбата се явява неоснователна и следва да се отхвърли.

С оглед гореизложените съображения, ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

Р     Е     Ш    И:

 

 

ОТХВЪРЛЯ жалба на „***“ ЕООД гр. Добрич, ул. „***“ № 2, ет. 7, ап. 37, ЕИК *** срещу отказ на длъжностното лице по регистрацията към Агенцията по вписванията към Министерство на правосъдието на Република България по заявление вх. № 20180207155252/07.02.2018 г. за вписване на промени по партидата на дружеството в търговския регистър.

РЕШЕНИЕТО ПОДЛЕЖИ НА ВЪЗЗИВНО ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ВАРНЕНСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД В СЕДЕМДНЕВЕН  СРОК ОТ СЪОБЩАВАНЕТО МУ НА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ.

 

                                                                 

                                                                  СЪДИЯ: