О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

                                                           № 213

                                       Гр.ДОБРИЧ  16.04.2018г.

                                       В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

   ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД  ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито заседание на ШЕСТНАДЕСЕТИ АПРИЛ 2018г.в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Т.СТОЕВА                             ЧЛЕНОВЕ: ЕВА ИВАНОВА

                                                                                                             Г.ПАВЛОВ

 

   Като разгледа докладваното от съдия-докладчика Ева Иванова вз.гр.д.№ 161/2018г.по описа на ДОС и за да се произнесе взе предвид следното:

 

   Производството по делото е образувано по подадена от АД „ ***“,ЕИК ***,гр.С.,жалба,вх.рег.№ 392/14.02.2018г.,срещу Постановление от 05.02.2018г.по изп.д.№ 84/2017г.по описа на ЧСИ Н.Желев,рег.№ 811,с район на действие ДОС,с което е отказано извършването на опис на недвижими имоти.

  Добричкият окръжен съд,като взе предвид постъпилата жалба,намира,че същата не подлежи на разглеждане по същество,тъй като по делото  липсват доказателства,удостоверяващи кога обжалваното постановление е  връчено на жалбоподателя,за да може съдът да  прецени дали жалбата е подадена в преклузивния срок по чл.436,ал.1 от ГПК,т.е дали подлежи на разглеждане по същество като процесуално допустима.

   Видно от данните по изпълнителното дело,АД „ ***“,ЕИК ***,гр.С.,в качеството си на взискател,е сезирала съдебния изпълнител с молба,вх.рег.№ 289/05.02.2018г./стр.444 от изп.дело/,с искане, в случай,че ЧСИ Н.Желев откаже извършването на опис,да се произнесе с постановление за отказ,което да бъде изпратено на банката на адреса на обслужващата я адвокатска кантора.Обжалваното постановление е изпратено на взискателя на 05.02.2018г. със съобщение,изх.№ 668,чрез адв.С.Ч.от Адвокатско дружество „ ***,със съдебен адрес:гр.С.,ул.“ ***“ № 2А,ет.8,бизнес център “***“.От приложения на стр.443 от изп.д. 84/2017г. документ обаче не става ясно дали постановлението е връчено,кога и на кого,доколкото липсва отбелязване за връчител,получател,дата.Не е налице отбелязване за съобщаване на обжалваното постановление и по друг начин.

   С оглед гореизложеното,производството  по настоящото дело следва да бъде прекратено,а жалбата,въз основа на която е образувано,да се изпрати на ЧСИ,който да  извърши проверка относно това дали същата е депозирана в срок,като приложи към завереното копие от изпълнителното дело доказателства,удостоверяващи на коя дата на взискателя е връчено обжалваното постановление.В случай,че жалбата е подадена в преклузивния срок по чл.436,ал.1 от ГПК,то тя следва да се изпрати отново по компетентност на ДОС за произнасяне по основателността й.

   Воден от горното,Добричкият окръжен съд

 

                                 О   П   Р   Е   Д   Е    Л   И :

 

   ПРЕКРАТЯВА производството по вз.гр.д.№161/2018г.по описа на ДОС и ИЗПРАЩА жалбата,въз основа на която то е образувано,на ЧСИ Н.Желев,рег.№ 811,с район на действие ДОС,за изпълнение на указанията по настоящото определение.

   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                      ЧЛЕНОВЕ: 1.                    2.