О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

     251                           30.04.2018 год.                        гр.Добрич

Добричкият окръжен съд                                       гражданско отделение

На тридесети април                                                                       2018 год.

В закрито заседание в следния състав:

                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:      ДИАНА ДЯКОВА

                                                     ЧЛЕНОВЕ:ДЕСИСЛАВА Н.

                                                                                      ГАЛИНА ЖЕЧЕВА                  

Като разгледа докладваното от председателя в.гр.д.№ 192 /2018 год. за да се произнесе съобрази следното:

        

Производството по делото е образувано по реда на глава ХХ от ГПК по жалба рег.№ 4703/06.03.2018 год.  на Г.В.С. , ЕГН **********, лично и като законен представител на В.С.С. ,ЕГН ********** и Р.С.С. , ЕГН **********,***  чрез пълномощника им адвокат Д. Н.,ДАК срещу решение № 133 /15.02.2018 год. по гр.д.№ 2673/2016 год. на  Районен съд Добрич,с което е изнесен на публична продан  на основание чл. 348 от ГПК, допуснатия до делба недвижим имот, представляващ жилище – апартамент с кадастрален идентификатор ***по Кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Добрич, находящ се в гр. Д., целият на площ от 103.43 кв.м. на едно ниво, състоящ се от три стаи, хол, кухненска ниша, баня, клозет, коридор, тераса, ведно с прилежащото избено помещение № 3 с площ от 12.98 кв.м. и съответните идеални части от общите части на сградата № 1, построена в поземлен имот с кадастрален идентификатор № ***с площ от 743 кв.м., с трайно предназначение на територията – урбанизирана и начин на трайно ползване – ниско застрояване (до 10 м), с номер по предходния план кв.***, парцел ***, който имот е съсобствен  между Ж. В. Д. , ЕГН ********** ***, Г.В.С. , ЕГН **********, В.С.С. , ЕГН ********** и Р.С.С. , ЕГН **********,***, при квоти: 15/36 ид. части за Ж. В. Д., 7/36 ид. части за Г.В.С., 7/36 ид. части за В.С.С. и 7/36 ид. части за Р.С.С.,като получената от проданта сума  бъде разпределена между съсобствениците, съобразно квотите им в съсобствеността.

По реда на чл. 267 от ГПК, въззивният съд извърши проверка на допустимостта на жалбата  при съответно прилагане на разпоредбите на чл. 262 ГПК,във връзка с чл.260 т.1,2,4 и 7 от ГПК и чл. 261 т.1-4 от ГПК,при което констатира,че същата е нередовна.

Съгласно приложеното на л.47 от гр.д.№ 2673/2016 год. пълномощно Г.В.С. , ЕГН **********, лично и като законен представител на В.С.С. ,ЕГН ********** е упълномощила за процесуално представителство по делото адв.П.Я.П.,преупълномощила от своя страна адв.Д.Н.,ДАК.

В.С.С. е навършил пълнолетие през 2011 год.,т.е. не е следвало да бъде представляван от законен представител родител –чл.28 ал.4 пр.І-во.От извършената от въззивния съд справка в НБД“Население“ се установява,че по отношение на този съделител е налице правно ограничение- поставен е под пълно запрещение.Базата не съдържа данни за назначения му по реда на чл. 153 от СК настойник,който да го представлява пред съда по реда на чл. 28 ал.4 пр.ІІ-ро от ЗЗД .

Горното води до извод,че въззивната жалба е нередовна.Същата е подадена от името на В.С.С. от адвокат без представителна власт,тъй като липсват данни  именно Г.В.С. , ЕГН ********** да е назначена за негов настойник.

С оглед на горното,съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д.№ 192/2018 год. по описа на Добричкия окръжен съд и връща делото на ДРС за администриране на жалба рег.№ 4703/06.03.2018 год.  по реда на 262 ал.1,във връзка с чл.260 т.7 / чл. 261 т.2 във връзка с чл. 28 ал.4 пр.ІІ-ро от ГПК:подписване на жалбата от настойника на В.С.С.,респективно удостоверяване на представителната власт на адв.Д.Н. ,чрез представяне на доказателства за упълномощаването й от настойника на В.С.С..

След приключване на процедурата,делото да се изпрати повторно на Добричкия окръжен съд за разглеждане на въззивната жалба.

Определението е окончателно.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                         ЧЛЕНОВЕ:1.

 

                                                                                           2.