Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е    № 73

                    гр.Д. 23.04.2018 г.

                                      

Д.КИ ОКРЪЖЕН СЪД...... ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ  закрито заседание на  двадесет и трети април

през две хиляди и шестнадесета                              година в състав:

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:Т.СТОЕВА   

                                                ЧЛЕНОВЕ:

при  секретаря ..................................     и в присъствието на прокурора......................................................................като разгледа докладваното  от  съдия докладчик Стоева........Т.д.№13

от 2012 г.по описа на съда и за да се произнесе взе предвид следното: 

    По делото е представен отчет на синдика на ООД“Ж.“ ,гр.Д.,в несъстоятелност,с дата 05.01.2017г.,от който е видно,че в масата по несъстоятелността на длъжника не са налични парични средства за управлението и опазването й,както и бързо ликвидни активи,поради което се настоява за отправяне на покана до кредитора на дружеството „име“АД да предплати за разходи в производството сумата от 7 398,32  лв.-разходи в производството.

   С определение от 11.01.2017г. е отправена покана до кредитора да заплати необходимата за продължаването на производството сума.Кредиторът не е предплатил сумата в указания му от съда срок.

   С Определение от 02.03.2018г. ,отново по искане на синдика на дружеството ,съдът е приканил по реда на чл.629б от ТЗ кредиторите с приети вземания ** гр.София,О. С. и „име“АД да заплатят сумата от 17 500 лв.-разноски в производството.Становище и плащане на сумата не е постъпило в определения срок нито от един от поканените кредитори.

   Съгласно разпоредбата на чл.632 ал.5 във вр. с чл.632 ал.1 от ТЗ,съдът  при недостатъчно имущество за покриване на разноските в производството,след отправена покана до кредиторите на дружеството по чл.629 б ,спира производството по делото.

   С тези мотиви Окръжният съд,

       Р  Е  Ш  И:

   СПИРА производството по несъстоятелност по т.д.№13/2012г.по описа на Д.ки районен съд.

   Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна в седмодневен срок от вписването му в Търговския регистър.

   Да се обяви решението в ТР при АВ.

  

 

                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: