П Р О Т О К О Л

            гр. Д., 13.04.2018 г.

 

Д.КИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, Търговско отделение, в публично съдебно заседание на тринадесети април, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: АДРИАНА ПАНАЙОТОВА

 

         При участието на секретаря Билсер Мехмедова – Юсуф, сложи за разглеждане търговско дело №42 по описа за 2018 година, докладвано от Председателя.

         ДЕЛОТО СЕ ГЛЕДА ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТА.

         На именното повикване в 11.00 часа, се явиха:

МОЛИТЕЛЯТ „Е. П. П.“ АД, гр. В. – редовно уведомен от предходното съдебно заседание чрез пълномощника си адв. Н.Б., се представлява от адв. Н.Б., редовно упълномощен по делото от преди.

ДЛЪЖНИКЪТ „име“ ЕАД, с. Ц., общ. Б., обл. Д. – редовно уведомен от предходното съдебно заседание чрез пълномощниците си адв. Д.Г. и адв. М.Д., се представлява от адв. Д.Г. и адв. М.Д., редовно упълномощени от преди.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Т.П.Д., редовно призована, се явява.

СЪДЪТ докладва:

Постъпила е молба с вх. рег. №2290/10.04.2018г. от пълномощника на молителя „Е. П. П.“ АД – адв. Н.Б., с която уведомява съда, че по тяхна банкова сметка *** „име“ ЕАД е постъпила сумата в размер на 450 000 лева с основание за плащане „по споразумение“. С молбата се оттегля и искането на молителя за откриване на производство по несъстоятелност по отношение на „име“ ЕАД и се иеска прекратяване на производството по делото. Към молбата са приложени преводно нареждане за кредитен превод от 14.02.2018г. за сумата от 450 000 лева; молба за сторените по делото разноски; договор за правна защита и съдействие №12853/05.02.2018г.; фактура №13637/05.02.2018г. и платежно нареждане за кредитен превод за сума в размер на 10 428 лева.

 

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

Адв. Н.Б.: Не са налице процесуални пречки.

Адв. Д.Г.: Да се даде ход на делото.

Адв. М.Д.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ, като взе предвид становището на страните и с оглед липсата на процесуални пречки за разглеждане на делото

О П Р Е Д Е Л И :

                                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Адв. Н.Б.: Депозирал съм молба, с която признаваме, че е извършено плащане и на основание чл.232 ГПК оттегляме иска и молим да бъде прекратено производството.

Адв. М.Д.: Запознати сме с молбата. Моля същата да бъде уважена и да бъде прекратено производството по делото.

СЪДЪТ, като взе предвид, че не е прието изготвеното от вещото лице заключение по делото преди депозиране на молбата

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИСТЪПВА към разпит на вещото лице, на депозираната в срока на чл.199 ГПК и назначена по делото съдебно-счетоводна експертиза.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на състава сне самоличността на вещото лице, като й **омни отговорността по чл.291 НПК и тя обеща да даде заключение по съвест и разбиране:

ВЕЩО ЛИЦЕ Т.П.Д. – 45г., българска гражданка, неосъждана, с висше образование

Поддържам депозираното заключение.

Адв. Н.Б.: Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението. 

Адв. Д.Г.: Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението. 

Адв. М.Д.: Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението. 

СЪДЪТ, по доказателствата

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА и ПРИЛАГА заключението на назначената по делото съдебно-счетоводната експертиза, ведно с приложените към нея справка за общите задължения от ** за „име“ ЕАД от 07.03.2018г. и справка-декларация.

ДА се изплати окончателно възнаграждение на вещото лице в размер на 500 лева, от внесения депозит и приложен по делото платежен документ.

СЪДЪТ, като взе предвид **равеното искане и изразеното становище от ответната страна и на основание чл.232 ГПК

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по т. д. №42/2018г. по описа на Окръжен съд – гр. Д..

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.1, т. ГПК, „име“ ЕАД да заплати на молителя „Е. П. П.“ АД сторените по делото разноски, а именно държавна такса в размер на 250 лв.; възнаграждение за вещо лице – 500 лева и адвокатско възнаграждение в размер на 10 428 лв. с ДДС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – гр. В., в 7-дневен срок от днес и за двете страни.

 

ДЕЛОТО приключи в 11.10 часа.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен на 13.04.2018 г.

 

 

СЕКРЕТАР:                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: